Izložba “Život je pozornica“ od 7. marta u Institutu Servantes

0
106
Photo: Promo
Oglasi

Povodom Međunarodnog dana žena Institut Servantes ovog marta predstavlja niz pozorišnih plakata autorke Nikoline Radulović Velić.

Postavku “Život je pozornica“ (Puro teatro) čine radovi nastali između 2014. i 2022. godine za potrebe različitih producentskih kuća u oblasti scenskih umetnosti u Kantabriji. Postavku će činiti i pozorišne fotografije troje autora iz Santandera, Belen de Benito, Alvara Romera i Aurea Gomesa.

– Beograd sam napustila 1997. godine, neposredno po završetku studija, ali uvek mu se rado vraćam, posebno zbog dragih prijatelja i kolega koji ovde žive. U ovom gradu sam provela jedan za mene jako značajan period života, moje formativne godine – objašnjava Nikolina Radulović Velić.

Photo: Promo

Izložba će svečano biti otvorena 7. marta u 19:00 časova, a tom prilikom posetioce galerije pozdraviće autorka kao i direktor Instituta Servantes u Beogradu Đuzep Marija de Sagara Anhel.

Već 8. marta, na Međunarodni dan žena, u 17:00 časova biće organizovano autorsko vođenje kroz postavku. Radulović Velić će iz prve ruke podeliti svoja iskustva o životu i radu u Španiji, otkrivajući brojne zanimljive priče iza produkcija na kojima je radila.

– U Santanderu, gradu u kome živim i koji je sada moj dom, dizajnirala sam više od pedeset plakata za pozorište i pozorišne festivale. Kroz izabranih 17 plakata i fotografije drugih autora pokušala sam da što bolje dočaram raznovrsnu i uzbudljivu kantabrijsku pozorišnu scenu i da je na taj način približim beogradskoj publici -izjavila je autorka izložbe.

Do kraja izložbe biće organizovan i niz stručnih vođenja (18. i 25. marta, 1. aprila). Svi vođeni obilasci na srpskom su jeziku, a ulaz je slobodan.

Izložba “Život je pozornica“ trajaće od 7. marta do 2. aprila u galeriji Instituta Servantes.

Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime