“Mi i dalje verujemo”… Poslednja MTA fešta uz Stick To Your Guns 10. aprila u Beogradu

0
85
Oglasi
Photo: Promo

Udruženje MTA poznato je po tome što već 15 godina pod principima DIY (do-it- yourself) etike organizuje hardkor/pank/metal koncerte, od lokalnih malih, do onih velikih svetski poznatih imena.

Odlučili su kažu – doviđenja. A da odu uz prasak, pobrinuli su se dovođenjem jednog od najuticajnijih bendova svetske hardkor scene – Stick To Your Guns.

MTA je, za one koji ne znaju, produžena ruka beogradskog hardkor benda Blankfile, ideja nastala u tom bendu o tome da se može doprineti razvoju lokalne scene kroz razvijanje kontakta sa bendovima, njihovim menadžerima i koncertnim promoterima na međunarodnom nivou.

Proteklih 15 godina MTA je nudio Srbiju kao destinaciju za turneju i svoje usluge organizacije pro bono svim stranim bendovima sa kojima su uspostavili kontakt ili koji su se javili sa pitanjem da sviraju u Srbiji.

Počev od lokalnih manje poznatih bendova iz Slovenije, Austrije, Nemačke, Francuske, Mađarkse, Velike Britanije i SAD, srpska underground scena je stigla i do nekih prilično velikih imena ovim putem.

Blankfile/ Photo: youtube.com printscreen

Tako je MTA Promotion bio u zaglavlju postera bendova kao što su Bane, Strung Out, A Wilhelm Scream, iwrestledabearonce, Thy Art Is Murder, Texas In July, Comeback Kid, Unearth, Expire, Lionheart, Nasty i Deez Nuts.

Osim što je dovodio bendove sa strane i pomagao istima da imaju bolji uvid o Srbiji, MTA je svakom tom koncertu pridruživao lokalne bendove sa domaće underground scene i pomagao da mnogi od njih zasviraju i razviju poznanstva sa kolegama koji dolaze iz razvijenijih muzičkih sredina.

MTA nije štedeo ni pare ni energiju da pomogne da Srbija ostane relevantna na svetskoj mapi underground muzike.

Pri tom, retko kad su imali ikakve finansijske podrške osim svojih džepova i prodatih ulaznica, a “vozila” ih je ideja da će neke odavde odavde tim događajima dobiti priliku da dele binu sa bendovima na koje se ugledaju i ostvare dečačke snove. Jer, imati hardkor/metal/punk bend u Srbiji znači da si sanjar. MTA je to znao, jer su i sami sanjali.

– Nadahnuće. Razočaranje. Cimanje. Cikličnim ponavljanjem te tri reči bi moglo da se opiše 15 godina rada Udruženja MTA na ovim prostorima – kaže ekipa MTA u uvodu vesti o poslednjem koncertu i dodaje:
– Došlo je vreme da kažemo doviđenja. Ne bismo mogli da zamislimo bolji oproštaj nego uz bend čiji rad i muzika počivaju upravo na ista tri postulata.

I, eto nama Stick To Your Guns-a u Beogradu. Bend koji možda i ne treba posebno najavljivati onima koji su iole očešali hardkor muziku u svojim plejlistama. Legende. Uz njih, ovaj poslednji put izuzetno, MTA je odlučio da sam zatvori tu priču i izvođački. Tako će domaća podrška te večeri biti bend Blankfile.

Više informacija o koncertu, bendovima koji nastupaju, prodaji ulaznica sledi… a vi za početak upišite 10. april i spremite se za slavlje. Jer, ovo nije tužni rastanak, već happy ending jedne super priče.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime