Nataleé 12. maja u Domu omladine Beograda

0
88
Oglasi
Photo: Promo

Veliki beogradski koncert benda Nataleé biće održan 12. maja u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Četiri godine rada benda rezultirale su prvencem “Osvesti se” sa devet autentičnih numera koje ste imali priliku da slušate, kako na stiming platformama, tako i na mnogobrojnim svirkama i koncertima širom Srbije.

Koncert u Amerikani biće simbolični završetak ciklusa kojim se bend oprašta od nečeg starog i ide u susret novim singlovima sa budućeg drugog albuma.

Nataleé će nastupiti u punom sedmočlanom sastavu predvođenom jedinstvenom i izuzetno talentovanom Natalijom Rajković.

Gosti na koncertu biće bend iz Niša po imenu Toxirro, čija je liderka harizmatična Tamara Stojanović u čijem glasu i stilu ćete sigurno da uživate.

Nataleé/ Photo: AleX

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine. Svoju muzičku karijeru, Natalija Rajković, započela je kao kantautorka što se vremenom razvilo u složeni sastav koji daje eklektičnu fuziju žičanih instrumenata, modernog bita i bras sekcije.

Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme “Brat” u “Sofar” produkciji zadobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju Bunt Rok Festival gde je promovisao novu pesmu “Prvi plan” i sa njom osvojio drugo mesto.

Iste godine, tokom leta, bend Nataleé je učestvovao na više festivala: Beer Fest, Rock Village, Outhide, Valjevski festival filma i “San Derven”.

Sastav Nataleé čine: Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Luna Škopelja (bek vokal i klavijature), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara), Lazar Odalović (solo gitara), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombon).

Nataleé
Nataleé/ Photo: Tanja Burović

Početkom 2020. godine bend je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Glitch Records i objavio prvi singl “Bebo”.

Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača na Glitch Sessionu objavili su još jednu live verziju pesme “Bebo” i na istom nastupu prvi put  predstavili projekat “Osvesti se/ Ćao”.

Tokom globalne pandemije, bend je vredno radio na albumu prvencu koji je u decembru 2021. godine objavljen za ovu izdavačku kuću.

Video singl koji je pratio objavljivanje albuma bio je “Prvi plan”, a naziv izdanja  je “Osvesti se” i može se poslušati na svim striming platformama.

U saradnji sa Lobohouse Agency 2022. godine u junu objavili su i prvi animirani spot za pesmu “Remi”.

Bend trenutno aktivno nastupa širom zemlje, a u planu za sledeću godinu je i evropska turneja.

Nataleé je i jedan od tri nominovana izvođača iz Srbije u internacionalnom Hemi Music Award programu koji ima za cilj da podrži “export ready” izvođače u proboju na inostrano tržište.

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste “live loop performance” koncept, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, što muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju.

Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo klasifikovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju žičane instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom, kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB i onlajn. Ograničena količina ulaznica može se nabaviti po promotivnoj ceni od 1200 dinara. Redovna cena ulaznica iznosiće 1500 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime