Sve je spremno za black metal koncert godine… Gorgoroth u nedelju u Boogaloou

0
61
Gorgoroth
Gorgoroth/ Photo: Promo (Boogaloo)
Oglasi

Svi ljubitelji black metala i ekstremnijeg zvuka dugo su iščekivali koncert norveških giganata žanra koji se, manje-više doslovno kriju ima imena Gorgoroth.

Za njihov premijerni nastup koji će se dogoditi 26. februara u Boogaloou vlada ogroman interes, čak i na regionalnom nivou.

Gorgorothu će se u nedjelju na pozornici u Boogaloou pridružiti holandski Doodswens, francuski Hats Barn i švajcarski Tyrmfar.

Zvanična satnica koncerta:
18:30 – Ulaz
19:15 – 19:45 – Tyrmfar
20:00 – 20:30 – Hats Barn
20:50 – 21:30 – Doodswens
22:00 – 23:00 – Gorgoroth

Photo: Promo

Gorgoroth je bend koji dolazi iz meke black metala, norveškog grada Bergena u kome je nastao 1992. godine. Osnovao ga je Infernus, a samo ime označava dolinu iz severozapadnog dela Mordora u Tolkienovom “Gospodaru prstenova”.

Mnogo je zanimljivosti vezano za ovaj bend koji je u svakom slučaju obavezna lektira za svakog, barem i površnog, konzumenta black metala.

Jedna od njih je da su prvi nastup imali 1994. na Black Metal Nights festivalu koji je ujedno bio prvi nastup i bendovima kao što su Dark Funeral, Enslaved i Dissection, dok je švedskom Marduku to bio prvi nastup u inostranstvu.

Do sada su objavili devet studijskih albuma, a stalni članovi osim spomenutog Infernusa su Thomas Asklund na bubnjevima i vokal Atterigner čije je pravo ime Stefan Todorović, rođeni Kragujevčanin koji ove godine slavi deceniju rada s bendom.

Doodswens/ Photo: Promo (Boogaloo)

Doodswens (na holandskom “dood swens – želja za umiranjem”) je black metal bend osnovan 2017. u Eindhovenu. Zanimljiva su im imena članova i članica: I. na bubnjevima, S. na gitari i N. na vokalu i basu.

Do sada su objavili tri izdanja: demo “Doodswens” (2019), split “From the Shadows of the Abyss” (2020) i full album “Lichtvrees” (2022).

Hats Barn
Hats Barn/ Photo: Promo (Boogaloo)

Hats Barn je francuski black metal bend nastao 2005. u Lilleu. Neguju poprilično zvuk stare norveške škole pa ljubitelji ranije faze legendi žanra kao što Mayhem, Darkthrone i Burzum trebaju svakako da obrate pažnju na ovaj bend.

Svojevrsni hommage njima je i ime benda: “hats barn” na norveškom znači “sinovi mržnje”.

Za 18 godina postojanja snimili su šest studijskih albuma. Poslednji “Y.a.HW.e.H” objavljen je na sjajnom YouTube kanalu “Black Metal Promotion”, a publika u Boogaloou imaće priliku da ga čuje uživo.

Tyrmfar/ Photo: Promo (Boogaloo)

Tyrmfar je melodični black metal bend, međutim i ljubitelji deatha će tu pronaći nešto za sebe.

Nastao je u švajcarskom gradiću Montheyu pre tačno 10 godina, a u tom periodu snimili su jedan EP i tri studijska albuma od kojih će aktualni “Dialect of the Ego and the Unconscious” iz 2022. ovom prilikom koncertno promovisati u Boogaloou.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 26 evra mogu da se kupe u Dirty Old Shopu i preko prodajne mreže Entrio, a ako ih ostane, na ulazu će koštati 29 evra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime