HL premijera: Serbica Ornamentica predstavila pesmu i spot “Konja sedlaš”, duet iz Pete rukoveti Stevana Mokranjca

0
115
Serbica Ornamentica Konja sedlam spot, promo
Oglasi

Prvi spot i pesma muzičkog ansambla Serbica Ornamentica upravo su objavljeni, a Headliner ima zadovoljstvo da premijera ovog dela bude upravo na našem portalu. Reč je o duetu iz Pete rukoveti Stevana Mokranjca pod nazivom “Konja sedlaš”.

Pesma kao i spot mogu se pronaći na zvaničnom YouTube kanalu Serbica Ornamentica.

Ansambl je nastao sa željom da afirmiše i na novi način obrađuje srpske tradicionalne (folklorne) melodije, kako one koje su već doživele stilizaciju u delima domaćih kompozitora, tako i one koje se s pravom mogu smatrati folklornim originalima. Ovakav koncept okupio je afirmisane srpske umetnike: operske pevače, instrumentaliste, kompozitore, muzičke pedagoge, teoretičare muzike i studente fakulteta muzičke umetnosti.

Članovi ansambla su: mr Jasmina Trumbetaš, sopran – prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu; dr Saša Božidarević, tenor (muzički teoretičar), redovni profesor Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici i Akademije umetnosti u Beogradu; dr umetnosti Ana Gnjatović (kompozitor), vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici; dr umetnosti Mina Ristić Jonić, pijanistkinja, Đorđe Milošević, violončelista; Jovana Lađević, klarinetiskinja i Grigorije Andrejević, perkusionista. Za dizajn zvuka bio je odgovoran Boris Šurlan i asistent Ognjen Vidaković.

Spot je sniman u pozorištu “Duško Radović” i predstavlja stilizovanu interpretaciju numere. Priča u slici prati rastanak mladog para, žene i muškarca koji odlazi sa namerom da načini preljubu. Uspevši da se odupre zavodničkom plesu “druge žene”, on se ipak vraća u rodni grad svojoj voljenoj ljubi. Ovu priču su ispred kamere realizovali baletski igrači – Nikola Pavlović, Alisa Oravec i Marija Trifunović.

Spot je realizovan uz podršku Akademije Umetnosti u Beogradu. Članovi ekipe iza kamere su – Anđela Tončev, scenario i režija; Ana Dostanić, direktorka fotografije; Rastko Ubović, montaža; Aleksa Mirosavljević, kolor korekcija; Luka Đuđa Vladisavljević, snimatelj; Andrija Santibanez Božić, asistent kamere.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime