HL Premijera: Mitsko Biće i Kineski Restoran predstavljaju spot za “Daleko”

0
135
Mitsko Biće
Mitsko Biće/ Photo: Strahinja Vukić
Oglasi

Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa Mitsko Biće predstavlja već četvrti singl sa predstojećeg kolaborativnog EP izdanja.

Rođen je u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a posle toga je upisao Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Posle nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osnovao je novi projekat pod nazivom Mitsko Biće. Kao predgrupa svirao je Velikom preziru u klubu Drugstore ove godine.

Jovanova najveća interesovanja su uglavnom vezana za muziku, spotove ali i dokumentarni film.

Mitsko Biće
Mitsko Biće/ Photo: Strahinja Vukić

Koautor i ove numere “Daleko” sa zajedničkog EP izdanja, “Tužne pesme u slatko kiselom sosu”, je Ognjen Bošković (aka Kineski Restoran) iz Beograda.

Ognjen se školovao u X gimnaziji na bilingvalnom jezičkom smeru, a posle upisao Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu.

Od malih nogu je težio ka vizuelnim umetnostima i svakom drugom vidu kreativnog izražavanja. Bavi se grafičkim dizajnom, ilustracijom i naravno, muzikom.

Projekat Kineski Restoran osnovao je 2020. godine zajedno sa Reljom Popovićem – gitaristom mladog hardkor benda Neven.

– Volim da crtam i nemam život – rekao je Ognjen u nekom trenutku u svom životu i to je glavna rečenica kojom bira da se predstavi.

Produkciju numere je radio Andrej Mladenovic, a Boris Milanović aranžman. Režiju spota potpisuje sam Jovan Ilić, dok je DOP bio Nikola Saljek.

Spot je sniman starim blackberry telefonom iz 2000-ih. Koncept spota predstavlja spontani dokumentarni materijal jednog ljubavnog para.

U kontrastu sa konceptom pesme koja govori o udaljenosti, sadržaj videa predstavlja bliskost, kako bi tu udaljenost predstavio što značajnijom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime