Po’ Metra Crijeva objavili spot za “Prokjeti Pust”

0
68
Po' Metra Crijeva/ Photo: Promo
Oglasi

Riječki ča metalci Po’ Metra Crijeva objavili su spot za numeru “Prokjeti Pust”. Pesma će se naći na albumu “Boškarin 4” koji će biti objavljen u aprilu za pulski No Profit Recordings.

Posle animiranih i nagrađivanih “Čižića”, koji gledaoce upoznaju sa serijskim ubicom koji ljude zakopava u lekovito blato na ostrvu Krku, prvim igranim spotom Po’ Metra Crijeva odlučili su da publiku upoznaju s primorskim običajima kroz mešavinu metala i tradicije.

Bend je u pesmi koristio istarsku lestvicu i sopile čije je sviranje “na tanko i debelo” deo zaštićene UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine, a spotom dominiraju tradicionalne bogato ukrašene ženske nošnje sa Krka i ples “tanac”.

Po’ Metra Crijeva/ Photo: Promo

Za spot je bila zadužena Gržinčić Creative Visuals ekipa koja je poznata po saradnjama sa popularnim hrvatskih izvođačima (Majke, Vatra, Johnatan, Gibonni).

Spot prezentuje stil specifičan za Po’ Metra Crijeva koji, u skladu s tradicijom karnevala, na kraju pesme pale krivca za sve “nedaće” koje su nas snašle u prošloj godini – Pusta.

– Snimati ovaj spot bilo je izazovno, ali spot i pjesma su zanimljivo audio-vizualno iskustvo i kao hrvatski metal bend možemo reći da je to rad koji inkorporira višeglasno pjevanje, tradicionalne instrumente i tehnike sviranja i žestinu u pravim omjerima. Autentično hrvatski iskorak u svijet metal glazbe. Cijela ekipa je napravila vrhunski posao i rezultata se ne bi posramila ni najveća svjetska glazbena imena i zato smatramo da su spot i nadolazeći album vrijedni pažnje – rekli su članovi benda.

Pesma “Prokjeti Pust” dostupna je za download i slušanje preko svih većih streaming servisa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime