Netflix otkazao “Gorillaz film”, ali bend u petak objavljuje novi album “Cracker Island”

0
96
Gorillaz, press promo
Oglasi

Čini se da ipak neće biti ništa od dugometražnog Gorillaz filma. Dejmon Albarn rekao je da se projekat “nikada neće dogoditi” zbog nedavnih finansijskih rezova na Netflixu.

Albarn je prvi put najavio film u oktobru 2020., a nešto više od godinu dana kasnije potvrdio da bend radi s Netflixom.

Gorillaz objavili novi singl, pa osnovali sopstveni kult sa Mardokom kao “Velikim vođom”

– To je nešto što smo želeli jako dugo. Prošao je kroz toliko mnogo inkarnacija… ovaj Gorillaz film. A Netflix, ne znam. Mislim, osim što sada na neki način vode ovaj grad (Los Anđeles), mislim – jednostavno je neverovatno videti koliko su sada sveprisutni. A čini se kao da su dobar kreativni tim, znate? -rekao je tada.

Albarn je prvi put otkrio još 2020. da je Gorillaz “potpisao ugovore” i “napisao scenario” za film. Međutim, Netflix je napravio velike rezove u svom odeljenju za animaciju u poslednjih godinu dana, uključujući masovna otpuštanja i otkazivanja popularnih serija.

Potpuno sasvim načisto suluda kombinacija… Gorillaz, Elton Džon i 6LACK u novoj pesmi “Pink Phantom”

U novom intervjuu za belgijsku publikaciju HUMO implicirao da je i Gorillaz bio podvrgnut Netflixovoj “sekiri”:

– Novi album. ‘Cracker Island’ nastao je jer smo Džejmu Hjulet i ja često bili u Los Anđelesu – rekao je Albarn. – Radili smo na igranom filmu o Gorillaz, ali on se nikada neće dogoditi.Damon Al

Potpuno ludo, kao što su i obećali… Pogledajte “kjubrikovski” spot za novu pesmu koju se zajedno snimili Gorillaz i Robert Smit

Na pitanje da li je film trajno obustavljen, odgovorio je:

– Da. Odnosno, i bez navođenja imena, jer cela stvar još nije rešena, streaming platforma za koju smo snimali film se povukla. Počeli su da paničare jer su pravili previše sadržaja i odlučili su da smanje svoju ponudu filmova. I, kao što je klasična holivudska praksa decenijama, tip s kojim smo radili je prešao u drugu kompanij. Od tada smo izgubili svog ‘anđela čuvara’. Hollywood je prilično teritorijalan – ako se pojavi novi tip, on mora i hoće da ima drugačije mišljenje, čak i ako se potajno slaže sa svojim prethodnikom.

U međuvremenu, ovog petka, 24. februara, izlazi bendov novi, osmi studijski album – “Cracker Island”.

HL/Izvor: muzika.hr

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime