Nekada Chinawoman, a sada Mišel Gurevič… Zvezda alternativne šansone 22. aprila u Domu omladine Beograda

0
119
Mišel Gurevič
Mišel Gurevič/ Photo: Lisa Bregneager
Oglasi

Mišel Gurevič, kanadska pevačica i tekstopisac, poznata i po svom nekadašnjem umetničkom imenu Chinawoman, održaće koncert 22. aprila od 21:00 čas u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Mišel je svetska zvezda alternativne šansone, dobra poznanica publike u našoj zemlji u kojoj je nastupala već tri puta.

Njen šesti album pod nazivom “Ecstasy in the Shadow of Ecstasy” donosi novu dozu jedinstvenih pesama prigušene senzualnosti i tamnih osećanja.

Mišel Gurevič
Mišel Gurevič/ Photo: Michelle Geerardyn

Opisujući dekadentne sudbine izgubljenih pojedinaca, koji lutaju ovim svetom bez šanse da nađu svoj put, ona se nameće kao poetski talenat kakvih je malo u pop muzici.

Njene kompozicije su tragikomične, melodične i sentimentalne, a nastup istovremeno ozbiljan i duhovit.

Radi se o potpuno originalnoj i posebnoj pojavi na svetskoj muzičkoj sceni, koja ima verne fanove od rodne Kanade preko Istočne Evrope do Turske.

Mišel Gurevič
Mišel Gurevič/ Photo: Lisa Bregneager

Karijera Mišel Gurevič počela je pre 15 godina, kada je debi album “Party Girl” – inače snimljen i produciran u njenoj spavaćoj sobi – čudnim putevima interneta osvojio publiku širom planete.

Ova ćerka balerine iz Kirov teatra i inženjera iz Lenjingrada, odrastala je slušajući kolekciju sovjetskih i evropskih ploča svojih roditelja iz sedamdesetih.

Spremala se za posao i na kraju radila u filmskoj industriji desetak godina, pre nego što je shvatila da joj je mnogo lakše da svoje “noir” priče kinematografskog ugođaja pretvori u dramatične i zanosne balade, nego holivudske blokbastere.

Na novoj turneji promoviše album koji je objavljen 2020, ali zbog pandemije nije nigde koncertno predstavljen. I to je, na neki način, simbol ovog smutnog vremena, koga fatalističke kompozicije Mišel tako sjajno opisuju.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda kao i onlajn po ceni od 1500 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime