Zmije u crvenom opel “kadetu” i druge priče najveće ljubavi Džonija Štuliča…

0
163
Branimir Džoni Štulić/printscreen
Oglasi

Rediteljka i profesorka iz Zagreba, Snježana Banović, poznata je i kao bivša devojka Branimira Džonija Štulića.

Ona dovršava knjigu “Hronike sretnih trenutaka” u kojoj će s čitaocima podeliti svoja sećanja, a izdavač je zagrebačka Fraktura. Knjiga se očekuje s nestrpljenjem, a Banovićeva je objavila i jedan odlomak na svojim Facebooku, piše Jutarnji list.

Kad je Marko Janković “rešetao” Džonija Štulića: Pogledajte snimak sa Studija B iz 1990.

“B. me vodi u Beograd, proljeće je 1982, vozimo se u crvenom kadetu menadžera Brade. Osim za svoje mezimice zmije koje nosi sa sobom kamogod ide (što srećom saznajem tek poslije, cijelo vrijeme puta spavaju u gazdinoj crnoj aktovki smještenoj u gepeku, ni pola metra od mene!), Brada brine i za naš smještaj i to u Interkontiju, sve ‘u skladu s reputacijom’:

– Pa ne može bre ne‘ko tvog kalibra da spava u nekom ćumezu! Imate i bazen, možete da uživate k‘o kraljevski par: sve samo stavite na sobu, Brada će to da reši, ovde mi svi jedu iz ruke.

📍Iz 📕”Kronika sretnih trenutaka”, IX. poglavlje: Putovanja, strast, nemir, zmije i paranoje.

B. me vodi u Beograd,…

Posted by Snježana Banović on Saturday, February 18, 2023

Malo je daleko od centra, ali taksija ima ko pljeve i za groš. S druge strane, imate s petog kata jedinstven pogled na novobeogradski prospekt, malo dalje je i hotel Jugoslavija da odvedeš curu na kafu na terasu s pogledom na Park prijateljstva.

Znam da ne voliš, ali samo da znaš, tu su u susedstvu i zgrade Saveznog izvršnog veća i Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije čije se aluminijske oplate baš lepo sjaje na suncu. A i “Sava” centar koji bi ti mogao glatko da napuniš deset dana za redom. No, o tom – potom.

Moja roba, moj dućan… Branimir Džoni Štulić o lažima, krađi, karijeri i dugovima povodom reizdanja albuma “Ravno do dna”

Zbori tako u lobiju blistavog hotela, ispred monumentalne tapiserije Jagode Buić, veliki kosmati, bradati tip, s ponosom i “viditeštojasveznam” stavom, kao da nas je u najmanju ruku doveo u Luxor.

Džoni ratuje li, ratuje… Croatia Records objavila “Ravno do dna” na vinilu, Štulić uzvratio linkom za besplatan download

Prvi sam put u Beogradu, a Brada, balkanska inačica popularnog Kabira Bedija nakon što svoje zmijice-mezimice smjesti na komodu prostranog apartmana, nahrani ih i napoji, ode zaogrnut frotirskim ogrtačem na masažu i na bazen, da se bućne nakon duge vožnje i da se potom tako osvježen sretne na kafi sa – Zdravkom Čolićem.

Naša pak prva stanica u prestonici je – Brega”.

Snježana Banović je bila velika Štulićeva ljubav, napisao je pesme za nju: “Djevojka iz Hrvaca”, “Usne vrele višnje”, “Jesi li sama večeras”, “Volim te kad pričaš” i “Život običnog tempa”, piše Jutarnji list.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime