Zašto je serija “Crvena ruža” hit, a bavi se jednom običnom mobilnom aplikacijom…

0
302
Red Rose, promo
Oglasi

Pošto pogledate “Crvenu ružu”, verovatno ćete oklevati pre nego što na svoj pametni telefon instalirate još jednu aplikaciju.

Britanska tinejdžerska horor serija prati grupu maturanata koje teroriše aplikacija koja korisnicima postavlja zahteve sa smrtonosnim ishodom. Prvi put emitovana na BBC-ju, serija je sada stigla i na Netflix i u kratkom roku zauzela drugo mesto na listi top 10 najgledanijih.

Nije lako biti ni najgori… Kako je nova verzija kultnog crtaća postala najomraženija animirana serija svih vremena

Iza” Crvene ruže” stoji ekipa producenata koja stoji i iza serije “Sex Education”.

“Crvena ruža” ispituje ozbiljne teme tuge, smrti, društvene klase, porodice, prijateljstva i tinejdžerskog doba, dok njeni protagonisti prolaze kroz noćnu moru koju pokreće tehnologija zbog koje ćete poželeti da bacite svoj telefon u smeće.

Najbizarnija Netflix serija… Svinje jedu ljude, svi psuju na srpskohrvatskom, a pominje se i Paraćin

Radnja je smeštena u gradu Boltonu, u severozapadnoj Engleskoj, u blizini Mančestera, gde grupa tinejdžera slavi završetak srednje škole i pozdravlja leto koje je pred njima. Neki se zaljubljuju, drugi planiraju da slobodno vreme ispune povremenim poslovima. Ali onda se pojavljuje aplikacija Crvena ruža, koja svojim korisnicima postavlja čudne i uznemirujuće zahteve.

Netflix objavio listu najgledanijih serija svih vremena…

Aplikacija se u početku čini kao simpatičan bot za ćaskanje. Ali kako je Rošel Mason sve više koristi, jasno je da je reč o smrtonosnoj kontroli.

Crvena ruža istražuje opasnosti stalne povezanosti

Red Rose, promo

U “Crvenoj ruži” se mobilni telefon označava kao glavni krivac za sve naše strahove. Likovi drže svoje telefone u svakoj sceni i lenjo proveravaju društvene mreže usred razgovora.

Rolling Stone objavio listu 100 najboljih televizijskih serija ikada… Sve je u – porodici

Trude se da pobegnu od tehnologije, svesni njene opasnosti, ali postaje jasno – sve dok se oslanjamo na tehnologiju, njome se može manipulisati u pogrešne svrhe.

Ipak, najstrašnija funkcija koju Crvena ruža obavlja jeste podsećanje da smo otišli predaleko da bismo zaustavili ovakav napad. Jedina odbrana koju imamo je isključivanje mreže, ali ne možemo jer je prevelika žrtva prekinuti toliko važnu vezu sa svetom.

Do sada BBC nije potvrdio, ali ni demantovao novu sezonu “Crvene ruže”. Serija na IMDB-u ima ocenu 6,4, a oni koji su je pogledali kažu da je nepredvidljiva i zanimljiva.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime