Njima “Sunce izlazi na zapadu”… Virovitički bend Contra objavio debi album

0
199
Oglasi
Sunce izlazi na zapadu, album cover/ Photo: Promo

Posle video singla “Pričala si mi”, kojim su se predstavili javnosti, virovitički punk-grunge-rock bend Contra objavlio je debi album pod nayivom “Sunce izlazi na zapadu”.

Izdanje sadrži ukupno 12 autorskih kompozicija koje obiluju žestokim riffovima, direktnim i inteligentnim tekstovima kao i punokrvnom energijom dostojnom najvećih velikana rokenrola.

Album je snimljen u zagrebačkom Studio Depth, tokom leta 2022, uz producentsku palicu Filipa Sertića, koji potpisuje miks i mastering.

Sastavljen je od 10 pesama i dve bonus numere- jedna  je snimljena u engleskoj verziji, a druga u akustičnom obliku.

Kompozicije obiluju raznim ritmovima i deo su kreativne vrste izraza u punk pogledu, slobode i prava na stav, za koje današnja vremena ne dopuštaju osvrt ni prikaz.

Muzikom i zvukom obiluje melodija, direktan tekst bez maski i floskula, čvrst ritam, baš kao što i bend izgleda uživo na sceni.

Tekstove i muziku potpisuje Matej Mihelčić, a aranžman kompletnog zvuka svi članovi benda. Naziv albuma “Sunce izlazi na zapadu” prikazuje veru u bolje sutra za sve nas.

Ekipu benda čine: Antonio Obadić (gitara), Matej Mihelčić (gitara, vokal), Vedran Halužan (bas gitara) i Goran Moslavac (bubnjevi).

Contra
Contra/ Photo: Promo (Spona Music)

Contra je nastala 2001. godine u Virovitici. Osnivači prve postavu su Tona, Miha, Gogs, Kugler i T. Moslavac. Nastali iz druženja u Muzičkoj školi, tada su snimili prvi demo audio nazvan “Express!”, s motom: “Budi ono što jesi!”.

Proizašli su iz punk-grunge-rock okružja i snimali sve tadašnje nastupe kao dokazni materijal ličnih utiska o vremenu. Spletom okolnosti, zamrznuli su svoj rad na dvadeset godina.

U nastaloj pauzi, članovi benda nastupali su svirajući s mnogim sastavima –  Exer, Sjene, Norman, Lazy, Progress, Spoty Mug…    

U zimu 2021. godine, “odmrzli” su svoje ideje i nastavili put kojim su davno krenuli, napravli reunion i to kao četveročlani bend.

Ulaskom u novo doba, sam zvuk i identitet benda dobio je na široj dimenzijskoj dioptriji, objedinjenoj u ultra pevljivim tekstovima kao i direktnim, brzim i pitkim sinkopama melodičnog zvuka.

I posle tolko duge pauze, moto banda ostao je isti: Budi to što jesi – Be Yourself !

Promocija dugoočekivanog debitantskog albuma “Sunce izlazi na zapadu” biće održana u zagrebačkom klubu Hard Place u četvrtak, 23. februara.

Koncert počinje u 20:00 časova, ulaz je besplatan, a pre Contre će da nastupi sastav Bagra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime