Nemački rimejk klasika “Na zapadu ništa novo” razbio konkurenciju na dodeli nagrada BAFTA

0
68
All Quiet on the Western Front, Netflix
Oglasi

Nemački rimejk klasičnog antiratnog filma “Na Zapadu ništa novo”, osvojio je sinoć nagradu za najbolji film na dodeli nagrada Britanske akademija filmske i televizijske umetnosti (BAFTA), a film je trijumfovao u nekoliko drugih ključnih kategorija.

Zasnovan na istoimenom romanu nemačkog klasika Eriha Marije Remarka, koji je objavljen 1929. godine, film govori o strahotama Prvog svetskog rata iz perspektive mladog nemačkog vojnika.

Postapokalipsa je ponovo u modi… Film “I Am Legend” dobija nastavak inspirisan serijom “The Last of Us”

Nagrađen je reditelj filma Edvard Berger, a nagrade su dodeljene i za najbolju adaptaciju scenarija, za najbolji film na ne-engleskom jeziku, za zvuk i najbolju muzičku kompoziciju, prenosi Reuters.

– Hvala svima koji su mi vratili poverenje u samog sebe kada sam počeo da sumnjam i kada sam izgubio veru da mogu da snimim ovaj film – rekao je reditelj Edvard Berger i zahvalio se svojoj filmskoj ekipi i svim protagonistima drugih nominovanih filmova.

A Year in Film… | BAFTA

A year in film… ✨

Celebrating our incredible nominees ahead of the #EEBAFTAs this Sunday at 7pm on BBC One and BBC iPlayer or BritBox if you’re watching from the US.

Posted by BAFTA on Thursday, February 16, 2023

Konkurencija je oštra i u kategoriji za najboljeg glavnog glumca u kojoj se takmiče Kolin Farela za rolu u filmu Benšiz, Brendan Frejzer za ulogu u filmu Kit u kojem igra bolesnog gojaznog čoveka koji pokušava ponovo da se poveže sa svojom ćerkom i Ostin Batlerom za uligu Elvisa Prislija u filmu Elvis.

Kijanu Rivs zabranio digitalno menjanje likova koje igra u filmovima…

Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti odala je priznanje pokojnoj britanskoj kraljici Elizabeti II koja preminula prošlog semptembra.

Glumica Helen Miren, koja je osvojila i nagradu BAFTA i Oskara za tumačenje lika kraljice Elizabete u istoimenom filmu iz 2006. godine oživela je sećanje i odala počast životu i delu kraljice Elizabete.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime