BG Invazija, takmičenje bendova beogradskih gimnazija, 24. februara u Amerikani

0
236
Gitara/ Photo: pixabay.com
Oglasi

Koncertom u petak, 24. februara Amerikani Doma omladine beograda, obnavlja se tradicija BG Invazije – projekta koji je prvi put održan 1992. godine, a koji je proizašao iz takmičenja bendova beogradskih gimnazija.

BG Invazija održana je do sada desetak puta u različitim prostorima – Dom omladine, SKC, Klub Akademija…

Bendovi za ovo takmičenje/ koncert spremaju program sačinjen od obrada domaće i strane muzike, kao i originalnih kompozicija.

Ovogodišnji petočlani žiri, u kome se nalaze poznate ličnosti iz sveta rok muzike, čine: Vlajko Đurđević, Igor Vins, Jadranka Janković Nešić, Katarina Epštajn i Marija Knežević.

Po utvrđenom pravilniku žiri će izabrati najbolji gimnazijski bend, kao i najbolje: pevače, instrumentaliste, pisce tekstova autorskih pesama, scenski nastup…

Bendovi koji će nastupiti su: Vrčinski rokeri, Mungosi, Katarza, Autori, Opravdani izostanak, Sinkopa, Šesti element, Polomljeni čiviluk i specijalni gosti Crno sobranie – najbolji gimnazijski bend iz Skoplja.

BG Invazija želi da predstavi bendove koji postoje u beogradskim gimnazijama. Za svakog mladog čoveka veoma je bitno bavljenje muzikom jer se tako razvijaju mnoge sposobnosti neophodne za dalji životni put.

Razvija se kreativnost, timski rad, socijalizacija i prevencija vršnjačkog i svih ostalih tipova nasilja, radna disciplina, kritičko mišljenje, memorija, razvoj tolerancije, motivisanosti, samopouzdanja i komunikacionih veština, osnaživanje za osećaj za zajedništvo i pripadnost određenoj grupi, poboljšanje intelektualnih sposobnosti…

Umetnički i programski savet projekta BG Invazija čine Snežana Filipović, magistar muzičke pedagogije, pedagoški savetnik, profesor Muzičke kulture, Aleksandra Stanković, diplomirani muzički pedagog, pedagoški savetnik, profesor Muzičke kulture, predsednica Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije i Sanja Šanović, diplomirani muzički pedagog. Pokrovitelj ovog takmičenja je Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime