Bend DrvoTruo objavio novi video singl… Poslušajte kako zvuči “Vakuum”

0
184
Iz spota Vakuum/ Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Kikindski bend DrvoTruo objavio je novi video singl pod nazivom “Vakuum”.

Muziku, tekst i aranžman uradili su članovi benda. Gostujući muzičari: Sebastijan Kerekeš (bubnjevi) i Ognjen Cvekić (synth bass, klavijature).

Snimanje, miks, produkciju i mastering uradio je Ognjen Cvekić, a za kameru, rasvetu i montažu bila je zadužena Katarina Dragin.

DrvoTruo je počeo kao “one-night stand” akustični duo, koji je spontano prerastao u trio i od  tada je prošlo više od 10 godina. Tako su trojica Kikinđana (Jovan Bajkin, Srđan Stojanović i Aleksandar  Lipovan) pod imenom – DrvoTruo, prošli zajedno oko 500 živih nastupa. Svirali su na ulicama Berlina, u Švajcarskoj, Slovačkoj, Rumuniji, ex Yu republikama i Srbiji.

U avgustu 2011. objavili su prvi album pod nazivom “Reprodukcija” koji sadrži pregled dotadašnjeg specifičnog cover koncepta. Na albumu se nalazi 10 akustičnih obrada stranih izvođača za koje su uradili aranžmane.

Njihov “Svemir”… Bend DrvoTruo objavio novi singl

Na zahtev Narodnog pozorišta iz Kikinde 2012. snimali su muziku za predstavu “Pidžama za šestoro”, Marka Kamoletija, u režiji Olje Đorđević. Projekat se sastojao od četiri akustične obrade hitova iz 80- tih godina.

Od 2019 bend se okrenuo isključivo autorskom radu pa je u avgustu te godine snimljen prvi autorski album, pod producentskom palicom Ognjena Cvekića.

Izdanje sadrži sedam žanrovski pomalo različitih pesama koje povezuje zajednička nit – Drvo Truo. Muziku i tekst potpisuje DrvoTruo (Bajkin, Lipovan, Stojanović), dok je tekst jedne numere delo Igora Grandića.

“Banana žeton” je novi video singl kikindskog benda DrvoTruo

U aprilu/maju 2021. u istom studiju sa istom ekipom snimljene su dve nove pesme “Svih ovih dana” i “Svemir”, a u oktobru prošle godine objavili su singl “Banana žeton”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime