Stigao debi album i prvi singl beogradskog benda Alhambra

0
313
Alhambra
Alhambra/ Photo: Radoje Đukić
Oglasi

Beogradski bend Alhambra objavio je prvi studijski album pod nazivom “Cvet” za izdavačku kuću Fidbox.

Ovaj album, na kome se nalazi ukupno devet pesama, objavljen je kao CD, a dostupan je i putem svih relevantnih digitalnih platformi.

Pored albuma, bend je istovremeno objavio i prvi singl (uz prateći lyric video) sa ovog izdanja, pesmu “Nepobediva”.

Muziku, tekst i aranžman za ovu pesmu potpisuju Marta i Tihomir Čelanović, dok je koaranžer i muzički producent Nikola Zorić, u čijem studiju Music Art u Beogradu je i snimljen album.

Alhambra
Alhambra (BARF)/ Photo: AleX

Bend Alhambra je bračni par – Marta Čelanović (vokali) i Tihomir Čelanović (gitare i vokali). Njih dvoje pišu i komponuju pesme na srpskom, španskom i engleskom jeziku.

Muzika je spoj roka, grandža, španskih i etno motiva, inspirativna i stimulišuća. Tekstovi su inspirisani ljubavlju, životnim iskustvom, prihvatanjem sebe i života sa svim nesavršenostima, čiji je cilj da dotaknu dušu i da svako nađe nešto što će ga pokrenuti, usmeriti, ohrabriti ili doneti smiraj.

Album “Cvet” je delo nastajalo godinama u okviru svakodnevnog života Marte i Tihomira, zalivan malo po malo, uz poslove, decu i svakodnevne obaveze.

Tekstovi su prikaz njihovih iskustava, razmišljanja, osećanja, prihvatanja sebe i okretanja ka tome da, kroz razne nesavršenosti koje se događaju, konačno poveruju da su oni kreatori svog života i da ovu poruku žele da prenesu, na prvom mestu svojoj deci, potom i svima ostalima koji se u tome mogu pronaći.

Alhambra je krajem prošle godine bila učesnik finalne večeri festivala BARF 2022 (Beogradskog autorskog rok festivala).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime