Kad najveći “zeznu stvar”… Rolling Stone objavio listu 50 stvarno užasnih albuma sjajnih umetnika

0
144
Loša muzika/Photo: shutterstock
Oglasi

“Čak i najveći od velikana ponekad zeznu”, stoji u uvodniku liste američkog magazina Rolling Stone u kojoj se redakcija pozabavila “epskim glupostima za koje bi verni obožavaoci hteli da se pretvaraju da se nikad nisu dogodile”.

Među pedeset pobrojanih albuma od 50. do 1. mesta našli su se tako albumi Boba Dilana, Džona lenona, Dejvida, Lua Rida… a prvo mesto pripalo je albumu “Ye” (2018.) Kanje Vesta

Objavljena Top lista 35 najboljih debitantskih albuma svih vremena… i prilično je neočekivana

U objašnjenju stoji da je album “Ye” početna tačka “najkatastrofalnijeg umetničkog i ličnog kolapsa u istoriji popularne muzike”, da bi se zaključilo da se “Kanjeovi skandali iz 2018. s njegovim veličanjem Donalda Trampa čine gotovo smešnim u poređenju s nedavnim skandalima i kolapsom poslovnog carstva, ali i to da nikada nije učinio muziku manje važnom kao što je to učinio na ploči “Ye”.

Na visokoj drugoj poziciji našao se The Velvet Underground s albumom “Squeeze” iz 1973. godina. Sledi ga na trećem mjestu grupa Yes i album “Union” iz 1991. godine.

Četvrto mesto drži “Metal Magic”, debitantski album američke heavy metal grupe Pantera iz 1983. a na petom mestu je album “Down In The Groove” (1988.) nobelovca Boba Dilana.

Kotni Lav: Kurt Kobejn bi možda preživeo da je neko drugi bio prvi na top listama… Edi Veder, na primer

Na šestom mestu se ‘skrasio’ “Forbidden” (1995.) heavy metal legendi Black Sabbath, a na sedmom mestu ga slede Džon lenon i Joko Ono s albumom “Unfinished Music No. 1: Two Virgins” iz 1968. godine.

Allbum “Fun In Acapulco: Original Soundtrack” (1963.) Elvisa Prislija našao se na osmom mestu ove liste, ne devetom su takođe velikani Crosby, Stills, Nash, and Young s albumom “American Dream” iz 1988. godine, dok je na desetom mestu Creedence Clearwater Revival s albumom “Mardi Gras” iz 1972. godine.

Kompletnu listu možete da pogledate ovde

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime