Ikone psych-punka stižu u Ljubljanu… Le Femme otvaraju MENT festival

0
114
La Femme/ Photo: JD Fanello
Oglasi

Francuske ikone glamuroznog psych-punka, La Femme su headlineri otvaranja MENT festivala u Ljubljani.

Sa debitantskim album “Psycho Tropical Berlin”, objavljenim pre deset godina, i svime što je usledilo, La Femme su opsedali generacije.

Le Femme su jedan od onih bendova koji kombinuje poznate i nepoznate zvuke u jedinstvenu mešavinu bez granica i jezičkih barijera.

Posle tri albuma na francuskom, bend je prošle godine prešao na španski i objavio album “Teatro Lucido”.

Album je dnevnik njihovih putovanja po Španiji i Meksiku, koja su snažno uticala na njihov zvuk.

Ovaj eklektični zvučni koktel inspirisan je njihovim međunarodnim avanturama, crpeći inspiraciju iz marševa Semana Santa, pasodobla, regetona, andaluzijskih i brazilskih ritmova, klasične gitare, kastanjeta, truba i kontrakulturnog pokreta La Movida iz 80-ih.

La Femme/ Photo: JD Fanello

Ovogodišnje, 9. izdanje festivala MENT održaće se na više od 15 koncertnih i konferencijskih mesta širom Ljubljane.

Fokusirajući se na nove, stilski raznolike nastupe, MENT Ljubljana predstavlja nadolazeće i afirmisane umetnike iz cele Evrope.

MENT konferencija je takođe neizostavan deo festivala, koji privlači stotine profesionalaca iz celog sveta, koji posećuju Ljubljanu kako bi uživali u bogatom muzičkom programu, stekli nova poznanstva, upoznali profesionalce iz regiona Balkana, ojačali svoje mreže i dobili najnovije informacije o trendovima u muzičkoj industriji.

Trenutno objavljeni line up predstavlja 40 evropskih muzičara. Uskoro sledi objava još imena.

Early bird ulaznice za festival and PRO PASS karte (festival + conference + access to delegate base + MENT tote bag) mogu se nabaviti do 28. Februara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime