Još ovaj put… Megadeth na sceni sa bivšim gitaristom Martijem Fridmanom

0
207
Megadeh 2022 promo/Photo: UMe
Oglasi

Megadeth će ponovo izaći na scenu sa svojim dugogodišnjim bivšim gitaristom, Martijem Fridmanom, ali samo “jednokratno”, na predstojećem nastupu u Tokiju u Nipon Budokanu.

Marti Fridman i ekipa uradili metal verziju Bouvijeve legendarne “Station to Station”

Kako piše Rolling Stone, Fridman će se pridružiti bendu na njihovom bisu od tri pesme na nastupu 27. februara – što će predstavljazi njegov prvi nastup sa bendom posle više od 23 godine. Fridman, inače, živi u Tokiju više od 15 godina, ali Megadeth nikada nije nastupio u Budokanu dok je on bio deo postave.

What? Megadeth objavili pesmu u saradnji sa Ajs Tijem, evo kako zvuči…

U izjavi za medije, vođa benda Dejv Mastejn opisao je predstojeće okupljanje kao “gigantski rođendanski i božićni poklon” za njega.

– Kada je Marti rekao da može da svira na ovom koncertu, pomislio sam: ’Ovo je tako veličanstveno‘ – rekao je. – Biće tako zabavno da Kiko (Lureiro, aktuelni gitarista Megadetha) i Marti sviraju zajedno, jer su obojica genijalci na gitari.

Kad Dejvu Mastejnu popuste nervi… Pogledajte kako je ragovao lider Megadetha na grešku tehničara na koncertu u Barseloni

Fridman se prvobitno pridružio Megadethu u februaru 1990. godine, i ostao u bendu skoro punu deceniju pre odlaska, u januaru 2000. Za to vreme je svirao na tri platinasta albuma benda – “Rust in Peace” iz 1990, “Countdown to Extinction” iz 1992. i “Youthanasia” iz 1994. – kao i “Cryptic Writings” iz 1997. i “Risk” iz 1999. godine.

Zatim je napustio bend zbog “kreativnih razlika”, a zamenio ga je Al Pitreli.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime