Forbes objavio ko je prošle godine najviše zaradio u svetu šoubiznisa

0
101
Genesis/Photo: wikipedia.org
Oglasi

Poslovni magazin Forbes objavio je listu najplaćenijih osoba iz sveta zabave na kojoj su se među prvih deset ravnomerno rasporedili muzičari i filmadžije.

Tako je Tejlor Svift zauzela deveto mesto na listi s ukupnom zaradom od 92 miliona dolara zahvaljujući prodaji albuma ‘Midnights’ i prodaji ulaznica za predstojeću turneju ‘Eras’. To je već šesti put da se našla na listi osoba s najvećim prihodima. Rolling Stones su se našli na sedmom mestu sa zarađenih 98 miliona dolara, prvenstveno zahvaljujući njihovoj nedavnoj evropskoj turneji, dok je portorikanski pevač i reper Bad Bunny zauzeo 10. mesto s prihodom od 88 miliona dolara.

Da li znate koliki je bio Rijanin honorar za nastup na Super Bowlu?

Dva muzičara ostvarila su ipak najveću zaradu prošle godine. Sting je bio samostalni muzičar s najvećom zaradom jer je zaradio 210 miliona dolara od prodaje svog izdavačkog kataloga. Bivši frontmen grupe Police prodao je celu svoju diskografiju, uključujući dela koja je objavio sa svojim bivšim bendom kompaniji Universal Music Group. Na sličan način je i Genesis zaradio 230 milijuna dolara prodajom njihovog kataloga Concord Music Groupu prošlog septembra, što ih je dovelo do prvog mesta sa najvećom zaradom u 2022. godini.

Bacio Gremmy nagradu u WC šolju i objavio broj telefona urednika Forbesa… Kanje Vest, devojčako Don Kihot

Osobe iz sveta filma i televizije takođe ne mogu da se požale na prošlu godinu. Džejms Kameron je tako zaradio 95 miliona dolara od prihoda na blagajnama za ‘Avatar: Put vode’ i dospro na osmo mesto. Bred Pit je zaradio 100 miliona dolara prodajom većine svoje producentske kuće Plan B, što ga je dovelo do šestog mesta. Na trećem mestu se našao američki glumac, reditelj, dramski pisac i preduzetnik Tajler Peri koji je godinu završio sa prihodom od 175 miliona dolara zahvaljujući svom prošlom katalogu filmova i BET TV produkciji, kao i otvorenom studiju za snimanje (backlot) koji se nalazi u njegovom vlasništvu u Atlanti.

Na samom vrhu se nalaze dva para. Trej Parker i Mat Stoun, kreatori South Parka dospeli su na četvrto mesto, dok su kreatori Simpsonovih, Džejms L. Bruks i Mat Groning na petom mestu. Parker i Stoune zaradili su 160 miliona dolara od ugovora s Paramountom potpisanog 2021. dok su Bruks i Groning zaradili 105 miliona dolara od svih naknada za Simpsonove.

Na ovom linku možete da pogledate kompletan Forbesov izvještaj.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime