U sredu se završava konkurs za Beogradsko proleće 2023

0
182
Beogradsko proleće 2022/ Photo: Filip Olćan (MTS dvorana promo)
Oglasi

Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija, koje će se takmičiti na ovogodišnjem muzičkom Festivalu Beogradsko proleće, završava se 15. februara, mesec dana posle zvaničnog početka prikupljanja prijava.

Za prestižni festival do 14. februara prijavilo se 314 kandidata, autora i izvođača pop i zabavnih kompozicija, a zainteresovani su kako neafirmisani, tako i afirmisani autori.

Uskoro se očekuje i da Selekciona komisija na čijem čelu se nalazi Maja Raković, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija, ali i ovogodišnja predsednica Stručnog žirija festivala,  pristupi selekciji kompozicija.

Toni Cetinski, Beogradsko proleće 2022/ Photo: Filip Olćan (MTS dvorana promo)

Podsetimo, poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, gde je i rođen, biće održan 22. aprila u organizaciji MTS dvorane  u saradnji i uz svesrdnu medijsku podršku Naksi radija.

Prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bio je Toni Cetinski sa numerom “Čuvam ljubav”, dok su drugo i treće mesto zauzeli Željko Vasić sa kompozicijom “Kompanjero” i Mirza Selimović sa pesmom “Plakaćeš”.

Sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala, kao i o pobednicima obonovljenog festivala prošle godine dostupne su i na sajtu Beogradskog proleća.

Beogradsko proleće 2022/ Photo: Filip Olćan (MTS dvorana promo)
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime