Ice Cream Man i njegov One Man Band napravili One Man Show u Svilajncu

0
220
Ice Cream Man/ Photo: Anđela Micić
Oglasi

Prošlog vikenda, u Svilajncu nastupio je Ice Cream Man and his One Man Band iz Beograda.

Mesto dešavanja bio je bar BRIK, sve angažovaniji po pitanju rokenrol svirki u ovom gradu.

Ice Cream Man svira muziku koja je miks sirovog bluza i kantrija, a pesme izvodi na potpuno “ogoljen” način.

Do sada je objavio dva autorska albuma. Svirao je svuda po našoj zemlji i regionu – kako po festivalima tako po klubovima.

Ice Cream Man/ Photo: Anđela Micić

Muziku svira, u zavisnosti od bloka pesama koje izvodi uživo, na bendžo, akustičnoj i električnoj gitari, cigar box gitari i usnoj harmonici sa bas bubnjom i kontra činelom koje paralerno svira, stvarajući zvuk koji parira bilo kojem velikom bendu.

Sladoledžija je vrhunski muzičar koji je uživo zvuči energično i navežbano, stvara dobru atmosferu uz zanimljiv scenski nastup, koji uvek oduševi publiku.

U Svilajncu je svirao (sa dva brejka) oko dva sata. Svirku je otvorio čuvenom “Dead Flovers” koju u originalu svira Tauns van Zant i blokom laganih pesama koje je svirao na akustičnoj gitari.

Kako se BRIK punio ljudima, tako je on dodavao ubrzanje i svirao sve žešće. Redom je menjao instrumente, električnu gitaru, pa zatim cigar box gitaru, da bi na kraju uzeo i bendžo.

Ice Cream Man/ Photo: Anđela Micić

Pored autorskih pesama, lokalnoj publici se predstavio i obradama rokenrol klasika od Džona Li Hukera i Boba Dilana pa sve do R.l. Burnside i Elmorea Džejmsa.

Njegove obrade pesama “Ring of Fire” od Džonija Kešaa koju je svirao na bendžu i legendarna “Shake Your Hips” od Slima Harpa, dirnule su i oduševile prisutne.

U odnosu na ostale one man bendove, Ice cream Man je tradicionalniji u zvuku uz puno elementa američkog kantrija i folka, što ga ujedno čini jedinstvenom i neobičnom pojavom na domaćoj rok sceni.

I pored hladnog vremena, poseta na ovoj svirci je bila odlična.

Photo: Anđela Micić

Mihajlo Belolule Marković

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime