Dubioza slavi 20. godina benda na Arsenal festu: Želimo na poklon onu bombonjeru koja godinama kruži po rođendanima…

0
114
Dubioza Kolektiv/Photo: Long Play promo
Oglasi

Ove godine međunarodno najuspešniji bh. bend obeležava dve decenije rada. Od prvog nastupa Dubioze Kolektiv 2003. godine i prvog albuma objavljenog 2004. godine do aktuelnog “Agrikultura”, snimili su 10 albuma, 1 EP i 1 dvostruki live LP. Nastupajući gotovo na svim merdijanima, u 42 države održali su više od hiljadu koncerata, a uličnim, ad hoc svirkama ne zna se ni broj.

Dubioza hoće na Evrosong, da predstavlja sve zemlje koje nemaju para da učestvuju

Posle pandemijske pauze u kojoj su za svoju publiku producirali 17 epizoda Quarantine Showa, postpandemijska turneja Dubioze Kolektiv “Back on the Road” započela je u martu prošle godine, a do kraja decembra svirali su gotovo 100 koncerata u 23 zemlje.

Dubioza Kolektiv – credit Filip Andronik

– U Evropi smo svirali u svim zemljama osim Islanda, Moldavije, Belorusije i Letonije. Iskoristili bismo ovu priliku da pozovemo koncertne promotere u ovim državama da nas pozovu pa da i tamo u okviru jubilarne dvadesetogodišnjice odsviramo po koncert, čisto radi statistike – kaže Vedran Mujagić. – Šalu na stranu, dovoljno je pomisliti na preko hiljadu tonskih proba i na četiri potrošena kombija, pokušati pomnožiti broj koncerata sa brojem pređenih kilometara a sve to sa brojem dana koji smo proveli na putu. Tako smo postali ono što jesmo – radeći ono što volimo i u šta verujemo. Naš život je muzika i naše porodice žive s nama naš život muzičara.

Dubioza Kolektiv u novom spotu pita – “Može li?”

Globalno, Dubioza Kolektiv je najbolji bosanskohercegovački muzički izvozni proizvod svih vremena sa ogromnim brojem međunarodnih koncerata, bend koji je u 20 godina postojanja osvojio publiku različitih uzrasta u svakom delu planete.

Dubioza Kolektiv – at Pula Arena – credit NuNu Media

Dubioza je prošla dug put od klupskih koncerata do glavnih scena najvećih festivala i turneja na svim kontinentima. Pre nekoliko godina potukli su sve dotadašnje rekorde posećenosti EXIT-ove scene, a nastupili su i pred pola miliona ljudi na poljskom Woodstocku (današnji Pol’and’Rock). Glastonbury (UK), Sziget (HU), Roskilde (DK), Lowlands (NL), Pohoda (SK), Womad (CL), Lollapalooza (DE), SXSW (USA), Boom Town (UK), Electric Castle (RO), Vina Rock (ES) samo su neke od velikih festivalskih pozornica na kojima je Dubioza Kolektiv svirala proteklih godina.

Dubioza ponudila Majli Sajrus da je uči bosanski… Prva lekcija: ra-ki-ja!

– Ovaj jubilej, Dubioza će proslaviti u krugu velike porodice, tj. publike za koju sviramo. Nisam neki ljubitelj proslava jubileja – kaže Brano Jakubović  – ali ovaj slavimo u nadi da ćemo dobiti onu bombonjeru koja godinama kruži po rođendanima, a niko ne želi da je otvori, jer je uvek zgodna da se prosledi dalje kao poklon. Svakom koncertu radujemo se kao da je prvi i sviramo kao da je poslednji, a u 2023. godini sviraćemo veliki broj koncerata od kojih su već najavljeni nastupi u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Bugarskoj, Belgiji, Španiji, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

Dubioza Kolektiv – Rock Camp – credit NuNu Media

Dubioza kolektiv nastupa u petak, trećeg dana Arsenal festa na main stageu.

Dubioza kolektiv svirali u Savetu Evrope u Strazburu… ali birokrate nisu očekivale ono što su im poručili sa scene

Samo danas, 14. februara,u okviru akcije za Dan zaljubljenih, Arsenal fest je pripremio poseban popust na kupovinu duplih kompleta za ovogodišnje izdanje festivala preko servisa Tickets.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime