Zbog ove izjave moraš da poštuješ Idrisa Elbu: Naša koža je samo koža… ništa više od toga

0
66
Idris Elba/Photo: screenshot Luther Special
Oglasi

Holivudska zvezda, glumac Idris Elba, kaže da sebe više ne naziva “crnim glumcem”, jer ga je etiketa stavila u “kutiju”.

Naime, on je rekao da opsednutost rasom može da ometa težnje i rast pojedinaca, što nikako nije dobro.

Idris Elba rešio sve dileme: Star sam za ulogu Džejmsa Bonda…

Dobitnik Zlatnog globusa je rekao za Esquire UK da iako je istaknuti član crnačke zajednice, takav separatizam u Holivudu može da ograniči umetnika.  Elba je izjavio da je to shvatio i odlučio da uradi nešto po tom pitanju, pa makar to bio samo mali gest.

– Moramo da odrastemo. Moramo. Naša koža nije ništa više od toga: ona je samo koža – rekao je u intervjuu.

Glumac i muzičar Idris Elba posle više od tri godine progovorio o svom najstresnijem DJ nastupu…

 – I to je dobro, neka to ostane kao deo mog nasleđa. Tako da i drugi ljudi, crna deca, ali i bela deca, koja odrastaju u okolnostima u kojima sam i ja odrastao, vide da postoji klinac koji je došao iz londonskog Kening Tauna i koji naposletku radi ono što ja radim. To se može učiniti – kaže Elba.

Elba trenutno promoviše svoj novi film za Netflix, “Luther: The Fallen Sun”, koji će se pojaviti u bioskopima 24. februara i debitovati na Netflixu 10. marta.

IDRIS ELBA: Šta vam je ljudi, ne spavam s Madonom

Netflix je objavio zvanični trejler za “Luther: The Fallen Sun”, celovečernji film koji vraća Idrisa Elbu kao Džona Lutera, detektiva popularne televizijske drame koja je imala pet sezona na BBC-ju.

Menadžerka BBC šokirala ceo svet: TV detektiv Džon Luter nije dovoljno crn… (?!)

Film govori o jezivom serijskom ubici koji teroriše London dok briljantni, ali osramoćeni detektiv Džon Luter, sedi iza rešetaka.

Progonjen svojim neuspehom da uhvati sajber psihopatu koji ga sada ismeva, Luter odlučuje da pobegne iz zatvora kako bi završio posao bez obzira na sve.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime