A ovako je sve počelo… Voters ponovo snimio “The Dark Side of the Moon”, pa se javili Gilmur i njegova žena, pa Rusi…

0
235
Rodžer Voters/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Rodžer Voters je u nedavnom intervjuu potvrdio da je ponovo snimio jedan od najpopularnijih rock albuma svih vremena “The Dark Side of the Moon” bez ijednog drugog člana sastava Pink Floyd.

Voters je ovo otkrio u intervjuu nemačkom listu Berliner Zeitung od 4. februara. Intervju je preveden i objavljen na Rodžerovoj zvaničnoj web stranici.

Čudo je taj a-mol… Rodžer Voters objavio novu verziju legendarne “Comfortably Numb”

Ponovnim snimanjem materijala – nešto što su već radili umetnici Tejlor Svift i Prins – Voters dobija veću kontrolu nad svojom verzijom dela, a to već dugo predstavlja spor između njega i drugih članova benda.

Voters je rekao da “novi koncept  treba da odražava značenje dela, da iznese srce i dušu albuma”, dodao je, “muzički i duhovno”.

Rodžer je napustio grupu 1985. Kasnije je tužio preostale članove zbog daljeg korišćenja imena benda, ali je izgubio na sudu.

Gilmur i njegova supruga optužili Votersa za antisemitizam, licemerje, mizoginiju i – ljubav prema Putinu…

Supruga Pink Floyd gitariste Dejvida Gilmora, Poli Samson, objavila je dva dana lkasnije tvit u kojem ga naziva antisemitom, dodavši da je Voters Putinov apologeta, lažov, lopov, licemer, poreski utajivač, mizogin, bolestan od zavisti, megalomanijak.

“Svaka reč je istinita”, dodao je Gilmor na komentar svoje supruge na Twitteru.

 

Voters je potom tvitovao saopštenje u trećem licu da je “Rodžer Voters svestan zapaljivih i krajnje netačnih komentara o njemu na Twitteru od strane Poli Samson, koje on u potpunosti demantuje. Trenutno se konsultuje o svojoj poziciji.”

U međuvremenu, Voters je na poziv Rusije govorio pred Savetom bezbednosti UN, osudio rusku invaziju, ali i one koji su je “provocirali” čime je izazvao gnev Ukrajine.

Voters govorio pred Savetom bezbednosti UN: Osuđujem Rusiju, ali bila je isprovocirana…

Nova Votersova verzija “Dark Side of the Moon” trebalo bi da bude objavljena u maju, navodi Telegraph.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime