Traktorom na Evrosong…  Let 3 šokirao i podelio Hrvatsku kao nikada do sada

0
293
Let 3/Photo: HRT YouTube screenshot
Oglasi

Riječka rok grupa Let 3 pobednik je festivala Dora 2023. i ujedno predstavnik Hrvatske na Eurosongu koji nas tokom maja očekuje u Liverpulu.

Damir Martinović Mrle, Zoran Prodanović i ostatak originalne i harizmatične muzičke ekipe trijumfovali su na krilima “čudne” numere “Mama ŠČ” – ubedljivo i jednoglasnom odlukom žirija (104 poena) i publike (174 poena), a imali su ukupno 279 bodova.

Na drugom mestu našla se grupa Harmonija disonance sa 155 bodova, a na trećem Detour sa 114.

Let 3, čiji bi evrovizijski projekat po konceptualnom umetničkom pristupu mogao da se poredi sa onim nekadašnjim Ramba Amadeusa kada je predstavljao Crnu Goru, na Doru je stigao – na traktoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dora HRT (@dora.hrt)

“ŠČ” je, kako je ranije u svom maniru kazao Mrle, zapravo najstarije slovo abecede, a nakon proglašenja pobednika bio je zatečen.

“Damir Martinović Mrle naglasio je kako pobedu nije očekivao. Istakao je kako su iza sebe imali cijeli tim ljudi koji su im pomogli da dođu do pobede. Rekli su da su svesni da ih čeka puno posla kako bi Hrvatsku što bolje predstavili na Evrosongu u Liverpulu. Iz Leta 3 poručili su da su ceo nastup osmišljavali vrlo pomno, ali pobedu stvarno nisu očekivali. Rekli su da moraju da prespavaju, pa će moći više da govori o samom nastupu. Naglašavaju kako će dobro promisliti o svom nastupu u Liverpulu, jer žele da ostave što bolji utisak. Pobedu posvećuju miru i ljubavi”, piše u saopštenju Dore.

Let 3 “obezglavio” Putina, Slobu, Mikija Mausa, Milanovića, Staljina i još ponekog… u urnebesnoj najavi nove pesme

Pobeda grupe Let 3 istovremeno je šokirala i podelila hrvatsku evrovizijsku publiku. Njihovi nastupi inače prevazilaze standarde lako shvatljivog i uobičajenog, a tekstovi skoro nikada ne mogu da budu ukapirani na prvu loptu, baš kao ni kostimi koje muzičari nose.

“Mama kupila traktora ŠČ!
Mama kupila traktora
ŠČ!
Mama kupila traktora
Trajna nina armagedonona ŠČ!”, deo je stihova pobedničke pesme.

Sudeći prema prvim anketama posle sinoćnje Dore, deo javnosti oduševljen je nastupom Leta 3 i smatraju da je upravo ova vrsta atrakcije ono što Evrosong podrazumeva i traži, dok nije mali broj onih koji smatraju da će Let 3 na Evrosongu proći kao bosi po trnju.

Jedno je sigurno – o Letu 3 i pesmi “ŠČ” tek će se pisati, a biće to nastup za pamćenje.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime