Chasing Nord predstavio novo studijsko izdanje “Last Rain on Earth”

0
84
Chasing Nord/ Photo: Filip Gržinčić
Oglasi

Šest godina posle debi albuma “Play Restart“ (2017, Greenger Records) koji ih je odveo na mnoge regionalne i eropske pozornice pa i do daleke Kine, Chasing Nord je s velikim zadovoljstvom predstavio drugi studijski album pod bazivom “Last Rain on Earth“.

Novi album je moćna, kompaktna i melodična celina, u kojoj se savršeno izmenjuju brzi i žestoki ritmovi s onim laganijim, pružajući slušaocima uvid u njihov minuciozan stvaralački proces.

Pošto je stvaran u vreme pandemije i locdauna, ekipa Chasing Norda svakom detalju ne albumu posvetila je jako puno vremena, a iz istog razloga “Last Rain on Earth“ za njih je vrlo emotivan album s kojim su sebi postavili mnoga pitanja, i koji je bio itekako dobar ventil za nošenje s novim situacijama u svietu koji je odjednom postao drugačiji.

Chasing Nord/ Photo: Filip Gržinčić

– Sjećam se da sam još krajem 2019. godine imao osjećaj da su pjesme koje već bile snimljene konačno spremne za završni touch, ali dolaskom 2020. promijenili su se svi planovi. Obzirom na okolnosti nije lijepo to reći, ali što se tiče našeg rada – i dobro da jesu. Otkrili smo drukčije načine stvaranja glazbe, bili smo prisiljeni čekati, prisiljeni raditi dalje na tim pjesmama dok potpuno ne sazriju, dok nam se sve ideje ne slegnu i dok se ne uspijemo u potpunosti izraziti baš onako kako želimo. Ovo je album koji smo radili bez kompromisa, ponosni smo kako na finalni proizvod tako i na cijeli proces u kojem smo uživali. Mogu slobodno reći da jedva čekam cijeli ciklus stvaranja trećeg albuma. Puno toga smo naučili o pisanju pjesama, puno smo naučili jedni o drugima i znam da svatko od nas ima još puno za ponuditi glazbenom svijetu – ispričao je bubnjar Tino Margan.

Od ukupno devet pesma koje čine ovu upečatljivu albumsku celinu, kao singlove dosada su predstavili “Sonic Heart”, obradu hita Depeche Modea “I Feel You”,”Ænd Now” kao i i naslovnu “Last Rain on Earth”. Pesme su audio-vizuelno spojene u pravu postapokaliptičnu priču.

“Last Rain on Earth“ album je u čiji je nastanak ekipa Chasing Norda dala svoj apsolutni maksimum. Bio je to prilično veliki kreativni zalogaj, ali finalni proizvod dokaz je da su zagrizli taman i stvorili nešto zaista svetsko, a o kvalitetu novog materijala svedoči i kritičar Marinko Krmpotić (Novi list):
-Ako je suditi po kvaliteti albuma “Last Rain on Earth”, jednog od prvih objavljenih na domaćoj sceni u ovoj 2023. godini, ovo bi mogla biti dobra godina. Riječka četvorka nastavlja s onim što su njihovi brojni riječki kolege radili prošle godine, objavljivanjem odličnih albuma. “Last Rain on Earth” ide u red onih albuma koji jednostavno nemaju lošu pjesmu.

Premijerna koncertna promocija bit održana u subotu, 18. februara u Domu sportova, na 8. izdanju AntiValentinova.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime