Thrash metal veče uz Toxik i Quasarborn 18. maja u SKCNS Fabrika

0
59
Oglasi
Photo: Promo

Američki thrash metal bend Toxik nastupiće 18. maja u Fabrici, u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album “Dis Morta”, objavljen prošle godine.

Uz njih će da nastupi i tehnički thrash metal bend iz Beograda – Quasarborn.

Toxik/ Photo: Promo (SKCNS promo)

Toxik je osnovan 1985. godine u gradu Pikskil u državi Njujork. Bend je bio aktivan do 1992. godine, a posle pause, na scenu su se vratili 2013. godine.

Album “World Circus” objavljen je 1987, zatim “Think This” 1989, i trideset i tri godine kasnije njegov naslednik je “Dis Morta”, treći studijski album Toxika.

“Dis Morta” se bavi društveno-političkim temama sa prethodnih albuma, u koje uklapa kontraste aktuelnog stvarnog sveta, koristeći složene, ali harmonično izbalansirane muzičke teme.

Toxik čine: Ron Iglesias (vokal), Džoš Kristijan (gitara), Erik van Druten (ritam gitara), Son Boulos (bas) i Džejms Mekmaria (bubnjevi).

Quasarborn/ Photo: Promo

Quasarborn je osnovan 2016. godine, a postavu benda činili su Luka Matković (gitara i vokal), Đorđe Luković (gitara), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), koji su tada napustili sastav Space Eater, i Miloš Tomasović (bas) koji je prethodno sarađivao sa njima na jednoj od dve evropske turneje Space Eatera.

Žanrovski, Quasarborn je delom ukorenjen u thrash metal zvuku, ali pritom izuzetno prošaran uplivima iz drugih metal i rok podžanrova.

Album prvenac, “The Odyssey to Room 101“ objavili su u maju 2018. godine, dok je u januaru 2020. izašao “A Pill Hard to Swallow“ u kojem se zaista ogleda žanrovska raznolikost Quasarborna.

Singl “Ne možeš imati sve“ koji je najavio naredni album benda, ovoga puta na maternjem jeziku, objavljen je 1. decembra prošle godine.

Quasarborn se može pohvaliti mnogobrojnim koncertima, turnejom po Srbiji sa bendom Remedy (projekat Nemanje Kojića), nastupima na Exit festivalu, pa i dve evropske turneje u okviru kojih su nastupali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji…

Takođe, Quasarborn se ponose činjenicom da su ogromnim delom pripadnici DIY filosofije, jer članovi benda pokrivaju većinu delatnosti neophodnih za rad benda, (Marko Danilović Tihi je zadužen za kompletni vizuelni identitet benda, a Luka Matković snima i producira sav materijal).

Sadašnju postavu Quasarborna čine: Luka Matković (vokal, gitara), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), Miloš Tomasović (bas gitara) i Dimitrije Čuturilo (gitara).

Ulaznice mogu da se kupe online na gigstix.com kao i na prodajnim mestima GigsTixa.

Early bird ulaznice koštaju 1.200, a redovna cena u pretprodaji biće 1.500 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 2.000 dinara i moći će da se kupe na biletarnici Fabrike koja se otvara u 20:00, a koncert će početi u 21:00 čas.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime