“This Stupid World”… Američki indie trio Yo La Tengo objavio novi album

0
71
Yo La Tengo/ Photo: Foto Cheryl Dunn
Oglasi

Vreme i dalje teče, i stvari se menjaju, što ne znači da ne može da se uzvrati. Yo La Tengo se trka sa vremenom skoro četiri decenije i za sada pobeđuju.

Najnovija pobeda ovog indie trija iz Nju Džersija zove se “This Stupid World”, očaravajući set reflektujućih pesama koje odolevaju zubu vremena. Ova muzika nije toliko bezvremena koliko prkosi vremenu.

Yo La Tengo delom beže od vremena, gledajući ga kako prolazi, ali prihvatajući tu činjenicu, kada moraju.

Naravno, vremena su se promenila za Yo La Tengo koliko i za sve ostale. U prošlosti, bend je često radio sa spoljnim producentima i aranžerima.

Ovoga puta su sami stvorili album “This Stupid World”. A njihovo vreme testirano rasuđivanjem dovoljno je čvrsto da održi stvari u skladu sa visokim standardima benda, i dovoljno okretno da stvari učine novim.

Yo La Tengo/ Photo: Foto Cheryl Dunn

Sledeća stvar vezana za This Stupid World : godinama Yo La Tengo nisu imali album koji zvuči kao da je sniman uživo.

U osnovi gotovo svaku numere trio svira u cugu, odjednom i stiče se osećaj da se odigrava “ovde i sada”. U muzici se oseća neposrednost, kao da je rastojanje između prvog rifa i konačnog proizvoda direktnije.

“This Stupid World” takođe je i posebno iskustvo za um. Sve ove bitke sa vremenom vode ka teškim zaključcima.

Pretpostavljamo da se svi u ovom glupom svetu bore sa tim kako vreme teče i kako mi pokušavamo da uradimo nešto po tom pitanju.

Tu je u naslovu, prkosna, ali čista izjava koja sugeriše volju za borbom, uprkos izgledima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime