The Bite najavljuje novi EP singlom “You Don’t Have Me“

0
157
The Bite/ Photo: Bojan Stevanović
Oglasi

Posle diskografske pauze od tri godine i albuma “Chains”, beogradski riff’n’roll bend The Bite objavio je singl “You Don’t Have Me“.

Novi singl ujedno je ajavljuje EP izdanje “Are We Mad” koje će biti objavljeno u martu za diskografsku kuću Multimedia Music.

– Nije nas bilo neko vreme, ali nismo stali, samo su se kockice tako poklopile. Radili smo sve vreme na novim pesmama i pored EP koji je gotov, radimo na ostalim pesmama za album – kažu ćlanovi benda i dodaju da ne postoji poseban razlog zbog kojeg je baš pesma “You Don’t Have Me“ izabrana da bude uvod u ovu novu priču jer podjednako veruju u svaku od pet numera koje će se naći na predstojećem izdanju.

– Svaka na svoj način ima snagu da bude izdvojena kao singl. Snaga ove pesme je u dobroj i zdravoj rokenrol energiji koja će se, verujemo, najbolje osetiti na bini, ali ima i “ono nešto“ što će vas naterati da malo pojačate muziku u zvučnicima kada je čujete na radiju.

The Bite
The Bite/ Photo: Bojan Stevanović

Spot za “You Don’t Have Me“ snimao je i montirao Bojan Stevanović (Kan i Lingus studio). Kadrovi u spotu snimani su tokom 2022. godine dok se radilo na novim pesmama.

– Volimo studio i volimo snimanja, te kreativne momente kada se radi na novoj muzici, ali volimo i sva ta druženja, smeh, fore koje se spontano iznedre u tim situacijama, a koje anuliraju svaki trenutak nervoze ili brige koje su deo takvih procesa. Hteli smo bar deo toga da zabeležimo i prikažemo – poručila je ekipa benda The Bite.

Pesmu je u King Oliver/Blaze studiju snimio i producirao Ivan Srdanović.

– Posebnu zahvalnost dugujemo našem prijatelju Aleksandru Iliću Bassmanu koji je uleteo kada nam je bilo potrebno i odsvirao bas gitaru za ceo EP i neverovatnoj Nataši Guberinić koja je sa nama osmišljavala i snimila prateće vokale, i svojim znanjem i energijom dala poseban bust celoj vokalnoj slici i na ovoj i na ostalim pesmama – kažu članovi benda.

The Bite/ Photo: Bojan Stevanović

The Bite za mart najavljuje EP “Are We Mad“, spot za naslovnu pesmu, ali naglašava da su im najvažniji planovi oni vezani za žive svirke:

– Rokenrol je za binu, za live, za publiku koja je na metar od vas. To je ono što nas gura napred, što nam daje najviše energije i gde smo najbolji. Zato ćemo dati sve od sebe da što više ljudi uživo čuje muziku koju smo stvorili.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime