Novosadski Echo Spiritus predstavio novi video singl “Treći svet”

0
239
Echo Spiritus
Echo Spiritus/ Photo: Una Tomašević
Oglasi

Echo Spiritus, novosadski atmosferični rok sastav objavio je novi video singl pod nazivom “Treći svet”.

Sastav je osnovan u maju 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal, gitara), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara).

Bend je nastao kao posledica zajedničkog stvaranja muzike iz doba cimerstva Aleksandra i Zorana u studentskom domu.

Teme pesama koje pokrivaju introspekciju, prirodu socijalnih odnosa i nesklad svakodnevice sa težnjom ka trajnijem smislu prati muzika kojoj je cilj da slušaocu na instinktivan način prenese atmosferu koja vlada u tekstovima.

Echo Spiritus
Echo Spiritus/ Photo: Una Tomašević

Echo Spiritus objavio je debitantski singl “Svetlo“ u novembru 2020. godine, a u martu 2021. i drugi pod nazivom “Inkluzija“.

Bend je od svog osnivanja nekoliko puta nastupio pred novosadskom publikom. Prvi nastup imali su u julu 2021. u domu b612, a 2022. godine su bili mnogo aktivniji, nastupivši na 11. izdanju TAKT Festivala, manifestaciji Liman zove u SKCNS Fabrika i na dve svirke u Omladinskom centru CK13.

Bend je već neko vreme fokusiran na snimanje albuma prvenca pod nazivom “Disbalans“, a čije je objavljivanje predviđeno do leta ove. godine.

U nastavku pogledajte spot za “Treći svet”…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime