Najkontroverzniji koncert ovog vikenda u Beogradu… Kupi kartu za Lyapis Trubetskoy da – Zelenski kupi dronove

0
193
Lyapis Trubetskoy
Lyapis Trubetskoy. YouTube screeshot
Oglasi

U Domu omladine Beograda u nedelju uveče (19.00) koncert će održati Lyapis Trubetskoy, beloruska pank-rok grupa koju predvodi kontroverzni umetnik Sergej Mihalok.

Putin, Zelenski i Kim Džong-un “zamenili” članove Limp Bizkita u novom deepfake spotu

Rođen u Drezdenu, Mihalok je autor i nezvanične himne krvavih protesta na Majdanu “Vojnici svetlosti” i otvoreni “borac za ukrajinske interese”. Prvobitni spot za ovu pesmu zamenjen je prizorima nereda na Majdanu. Ova pesma ima nekoliko verzija, u jednoj su uz stih refrena “Raduj se, čekiću u jakoj ruci” prikazani ukrajinski vojnici dok sa zoljama na ramenima igraju na poljani, a u drugoj se pojavljuje i Zelenski pod punom ratnom opremom na frontu.

Zelenski se obratio publici na festivalu Glastonbury: Recite svojim političarima da pomognu da se obnovi mir u Ukrajini

Upravo zbog svojih “zasluga” na Majdanu, Mihaloku je početkom 2015. odobren boravak u Ukrajini, a kasnije je dobio i njihovo državljanstvo.

Lyapis Trubetskoy
Lyapis Trubetskoy, plakat

Na društvenim mrežama mesecima unazad reklamira “dobrotvornu turneju” benda Lyapis Trubetskoy navodeći da su sva sredstva prikupljena na koncertima usmerena za “humanitarnu pomoć” u vidu oružja:

– Vaša karta će postati donacija za automobil za Oružane snage ili dron. A kad dođe Pobeda – vaša donacija biće ulaznica za veliki koncert u Palati sportova u Kijevu – poziva Mihalok svoje pristalice.

J. K. Rouling “službeno” dozvolila da se na ukrajinskim projektilima ispiše čuvena “ubilačka kletva” iz “Harija Potera”

Njegov beogradski koncert bio je prvobitno najavljen u jednom klubu, a potom prebačen u Dom omladine. Organizaciju koncerta pomaže Anastasija Murdžinskaja iz nevladine organizacije “Čini dobro”, čija je agenda oslonjena na akcije usmerene protiv specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini. Kako saznaju Novosti, Mihalok će se pre koncerta sastati sa ukrajinskim ambasadorom u Beogradu Vladimirom Tokačem, a za karte je najviše zainteresovana antiputinovska ruska emigracija u našoj zemlji.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime