Glas je njihova muzika… Ovacije za Perpetuum Jazzile u Kolarčevoj zadužbini

0
89
Perpetuum Jazzile/ Photo: AleX
Oglasi

Jedan od najvećih vokalnih sastava na svetu, slovenački Perpetuum Jazzile ovu 2023. posvetio je obeležavanju 40 godina postojanja.

U okviru planirane bogate koncertne sezone u regionu i Evropi stigli su u četvrtak, 9. februara i u Beograd gde su održali sjajan koncert u Kolarčevoj zadužbini i publici predstavili nove obrade svetskih hitova.

Orkestar koji muzička kritika izuzetno ceni, poznat po snažnim ritmovima koji poseduju bogatu harmoniju, sastavio je program od prepoznatljivih numera različitih žanrova kao što su pop, rok, džez, gospel, bluz, bosa nova, disko, fank, etno i drugi.

Zanimljivo je da su tokom ovih 40. godina rada imali više od 1000 nastupa, više od 300 pevača, objavili 13 albuma i DVD, išli na turneje po Evropi, Severnoj Americi ( 23 koncerta), Kini…  Najpopularnija su vokalna grupa na YouTube sa više od 100 miliona pregleda.

Damjan Bergant, ambasador Slovenije/ Photo AleX

Koncert je otvorio i prisustvovao mu ambasador Slovenije u Beogradu Damjan Bergant.

Nastup na Kolarcu sadržao je beatbox, zvukove i ritmove koji se stvaraju samo ustima. Pored toga, pevači su koristili ruke i noge kako bi kreirali i interpretirali sve vrste zvukova kao što su kiša, oluja, sletanja aviona, žubor potoka, izvora, talasa…

Perpetuum Jazzile/ Photo: AleX

Bogat repertoar sastava Perpetuum Jazzile uključuo je jedinstvene vokalne obrade svetski poznatih muzičkih zvezda kao što su ABBA, Toto, Majkl Džekson, The Rolling Stones, Queen, Nirvana…

Pored numera svetskih zvezda, publika je imala priliku da čuje i izvođenje makedonskog standarda popularnog širom Balkana- “Jovano, Jovanke”.

Nakraju nastupa, članovi vokalnog sastava perpetuum Jazzile ispraćeni su ovacijama sa pozornice Kolarčeve zadužbine.

Perpetuum Jazzile/ Photo: AleX
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime