Exit slavi 50 godina hip hopa… Wu-Tang Clan na Tvrđavi u julu

0
102
Wu-Tang Clan/Photo: Exit promo
Oglasi

Američki sastav Wu-Tang Clan nastupiće na Exitu kao vodeće ime festivalske proslave 50 godina hip hopa, najavili su danas organizatori.

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević rekao je na konferenciji za novinare da su Wu-Tang Clan odabrani za nastup na novosadskom festivalu “kao neko ko je transcendentirao i uspeo da prevaziđe sve podele” unutar žanra.

Kako je neslavno propao film o grupi Wu-Tang Clan koji je trebalo da finansira Leonardo Dikaprio

Kovačević je rekao da Wu-Tang Clan imaju jedan od najjačih hip hop albuma svih vremena “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, postali su od andergraunda mejnstrim i “pravi su da predvode proslavu” kao ime su iza kog će se “pokloniti poklonici svih škola hip hopa”.

Texas i Wu-Tang Clan imaju novi singl… i odličan je

Uz Wu-Tang Clan na Exit stižu i regionalni hip hop izvođači Ajs Nigrutin i Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Bolesna Braća, Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Fox i Surreal, Hiljson Mandela, Z++, 30Zona, Crni Cerak & Lacku, Grše, Micka Lifa, Bore Balboa i drugi.

– Predstavićemo više škola, i “old” i “new”, i muško i žensko, i sve varijante koje hip hop nudi. Jedan od zadataka je da se klincima predstavi odakle su koreni – naveo je Kovačević.

Kad kažeš “uspavanka” na koga sigurno ne pomisliš… E pa Wu-Tang Clan objavljuje album – uspavanki

Kako je najavljeno, na Exit, koji će biti održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, dolazi i zagrebački hiphoper Filip Ivelja, odnosno Phat Phillie sa svojom regionalnom hip hop zajednicom okupljenom oko organizacije Blackout.

Ivelja je rekao da Exit slavi 30 godina Wu-Tanga, kao i njegova organizacija Blackout, kao i 50 godina hip hopa.

Prema njegovim rečima, Wu-Tang predstavljaju više generacija, svaki član je zasebna ikona od Metod Mena do Rza koji je producent i reditelj.

– Imaju legendarni status u svetu i posebno u regionu. Volimo te tvrde andergraund izvođače. Nismo mogli izabrati bolju grupu da predstavlja hip hop od Wu-Tang – naveo je Ivelja.

Njujork odao počast Wu-Tang Clanu… Od sada u Velikoj jabuci jedan kvart nosi naziv “Wu-Tang District”

Muzičarka Milena Janković, odnosno Mimi Mercedez, rekla je da je srećna što dolazi Wu-Tang Clan, njena omiljena grupa koja ju je nadahnula da se bavi rep muzikom, dok za nastup na festivalu planira iznenađenje u tehničkom delu i nove pesme, koje će izaći do tada.

Muzičar Branko Kljaić, odnosno Fox, podsetio je da je prvi put gledao Wu-Tang 2008. godine na Exitu i potom na festivalu Sea Star u Umagu, i da “ne postoji uticajniji hip hop bend”.

Muzičar i pisac Predrag Vukčević, odnosno Bege Fank, ocenio je da su Wu-Tang Clan “neprevaziđeni klasik”, dok je glumac Viktor Savić rekao da je zadatak repa da pravi pozitivne promene u društvu, izoluje, prepozna i ukaže na problem, i ponudi rešenje.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime