Pola veka “Dnevnika jedne ljubavi”… Josipa Lisac 12. marta u novosadskom SNP

0
137
Josipa Lisac/ Photo: AleX
Oglasi

Muzička diva Josipa Lisac održaće koncert 12. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u organizaciji producentske kuće Long Play.

Povod za novo druženje legendarne umetnice sa publikom je obeležavanje 50 godina od objavljivanja prvog albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, koji ne samo da je kamen temeljac njene karijere, već se smatra jednim od naznačajnijih izdanja u istoriji pop-rok muzike bivše Jugoslavije.

Josipa Lisac/ Photo: AleX

Album originalno objavljen 28. februara 1973. u izdanju Jugotona, povodom velikog jubileja je remasterizovan u čuvenom “Abbey Road” studiju u Londonu i reizdat na vinilu.

“Novi život” dobile su pesme koje se pet decenija smatraju klasicima na ovim prostorima: “O jednoj mladosti”, “Srela sam se s njim”, “Ležaj od suza”, “Sreća”…

Autori kompletnog materijala su Josipin životni saputnik, pokojni Karlo Metikoš i Ivica Krajač, a aranžer i dirigent je Brane Lambert Živković.

Photo: Promo

Čuvena crno-bela fotografija Josipe na naslovnoj strani omota, koju je uradio Jozo Ćetković, i dan danas je jedno od najprepoznatljivih ovdašnjih diskografskih idejnih rešenja.

– U šali kažem da se taj album odrekao autora i mene kao interpretatora i “traži” da ga pustimo na miru – kazala je Josipa o “Dnevniku jedne ljubavi” i dodala:
 – Poput svih pravih umetničkih dela, odavno se otisnuo na vlastitu plovidbu bez svojih tvoraca. On je jedna istina u kojoj mogu da pronađu poruke oni koji traže i žele ljubav.

Ulaznice za koncert Josipe Lisac 12. marta u novosadskom SNP možete da nabavite po cenama od 2.200, 2.500 i 2.800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime