“Lady Sings the Balkan Blues”… Mostar Sevdah Reunion predstavio novi album

0
116
Mostar Sevdah Reunion/ Photo: Jasmina Pobrić
Oglasi

Grupa Mostar Sevdah Reunion predstavila je novi, dvanaesti studijski album pod nazivom “Lady Sings the Balkan Blues” koji je ujedno i uvertira za novu turneju.

Posle koncerata održanih u decembru u Beogradu i Novom Sadu, fanovi će imati priliku da ih uskoro čuju  u Užicu (14. Februara u Kulturnom centru) i Novoj Varoši (15.februara u Domu kulture “Jovan Tomić”).

Priča o Mostar Sevdah Reunionu počela je još 1993. godine kada je Dragi Šestić, producent i bivši član benda, snimio ansambl audio kasetu sa par numera koja je distribuirana u ograničenom izdanju među njegovim prijateljima.

To su bila ratna vremena na Balkanu i povod za snimanje je bio samo beg epizoda da na jedan jedini trenutak zaborave sve ono ružno što se u tom trenutku dešavalo. Zatim su dali obećanje da će “cijeli svijet znati za sevdah” – jednog dana kada dođe do kraja rata.

Ispunili su obećanje i snimili prvi album “Mostar Sevdah Reunion” 1998. godine. Od tog dana fasciniraju svoju publiku gde god da dođu.

Mostar Sevdah Reunion, Antonija/ Photo: Jasmina Pobrić

Pesme na novom albumu “Lady Sings the Balkan Blues” govore o usamljenosti, devojci koja “usamljena leže i usamljena ustaje“, o starenju dok čekamo tu voljenu osobu, o “prvom koji joj je zapao za oko“, neželjeno dogovorenom braku, željama i snovima… o dubokoj ljubavnoj želji i čežnji.

Poslednja pesma na albumu “Kad muzika prestane” snimljena je u znak sećanja na pokojnog pevača i prijatelja, Milutina Sretenovića Sretu, sa kojim je trebalo da snime novo izdanje.

Na albumu je radula stalna postava benda u sastavu Mišo Petrović (solo-gitara), Sandi Duraković (ritam-gitara), Senad Trnovac (bubnjevi), Vanja Radoja (violina), Gabrijel Prusina (klavir) i Marko Jakovljević (bas).

Specijalni gosti bili su Boris Vuga (harmonika), Ivan Sušac (truba) i Orhan Maslo (udaraljke). Dama koja je svojim glasom oživela ovaj album je Antonija Batinić.

Antonija je devojka iz Kupresa, koja je postala popularna pjevajući rok, džez i bluz, a sa Mostar Sevdah Reunionom nastupa na koncertima širom regiona i sveta.

Antonija i Mišo, MSR/ Photo: Promo

Ulaznice za predstojeće koncerte se mogu naći na blagajnama Kulturnog centra u Užicu i u Domu kulture u Novoj Varoši “Jovan Tomić”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime