U Beču moraš da umreš da bi bio slavan… Falko je poginuo dve nedelje pre svog 41. rođendana

0
169
Falko/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Pre 25 godina poginuo je Johan Hans Holcel. Verojatno da ovo ime i prezime malo kome nešto znači, ali ako se spomene umetničko ime Falko (Falco), postaje jasnije o kome je reč. Austrijska pop, rock i hip-hop zvezda, čovek koji je prodao više od 60 miliona primeraka albuma.

Rođen 1957. godine u Beču, Falko je bio muzičar u pravom smislu reči – pevač, tekstopisac, svirao je klavir, bas gitaru, električnu gitaru i akustičnu gitaru. Prvi hit bio mu je “Der Kommissar” s prvog albuma “Einzelhaft” (1982).

Eksperimentisao je s tekstovima pisanim na nemačkom i refrenima na engleskom i postigao ogromnu popularnost. Najpoznatiji hitovi Falka bili su “Vienna Calling”, “Junge Römer”, “Rock me Amadeus”, i ultra popularna “Jeanny”.

MISTERIJA OTKRIVENA POSLE 19 GODINA: Falco je umro zbog – neuzvraćene ljubavi

Ali, u rodnom Beču nisu blagonaklono gledali na brojne kontroverze koje su pratile Falka – drogu, alkohol, nesređen privatni život. “

U Beču morate da umrete da biste bili slavni – govorio je Falko proročanski.

Zato se preselio u Dominikansku Republiku gde je dočekao smrt 6. feberuara 1998. godine. Slavni muzičar se svojim terencem Mitsubishi Pajero frontalno sudario s autobusom. Dogodilo se to dve nedelje pre njegovog 41. rođendana, baš dok se Falko spremao na veliki povratak na evropsku muzičku scenu. Sahranjen je na centralnom groblju u Beču.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime