Kompanija “Lord Of The Bins” mora da promeni ime zbog franšize “Lord Of The Rings”

0
106
Gospodar prstenova/ Photo: imdb.com
Oglasi

Kompaniji iz Brajtona pod nazivom “Lord Of The Bins” (Gospodari kanti), koja se bavi sakupljanjem otpada, advokati su naredili da promeni ime pošto je optužena da krši zakon o žigovima.

Ovu firmu je kontaktirala Middle-Earth Enterprises, organizacija koja poseduje prava na trilogiju “Hobit” i “Gospodar prstenova” (Lord of The Rings) .

Istekla autorska prava za “Velikog Getsbija”… Sad svako može da pravi šta poželi, novi roman već objavljen, a serija je u najavi

“Lord Of The Bins” se, nažalost, suočava sa mogućnošću da preimenuje i rebrendira kompaniju… Kompanija Middle-Earth Enterprises tvrdi da kršimo zakon zbog njihovih žigova. Oni tvrde da bi kupci mogli da zbune zbog nas zbog činjenice smo možda povezani sa franšizom “Gospodar prstenova”… što svako pri zdravoj pameti zna da smo potpuno odvojen i nekonkurentan posao, navodi kompanija i nastavlja

Bez obzira na to šta mi i naši klijenti mislimo, sada imamo izglede da potrošimo hiljade funti i uložimo trud u rebrendiranje, kako bismo umirili kompaniju od više milijardi funti. Preživećemo ovu oluju i nastaviti da pružamo veliku uslugu našem gradu, kako god da se zovemo. Naša poslednja nada je da pravimo dovoljno buke da im pomognemo da uvide smisao. Zato vas molim da podelite, ponovo objavite, navodi se u objavi, prenosi NME.

Prema izveštajima, pravno pismo kompanije Middle Earth-Enterprise glasi: “Koristili ste imena i slogan koji su veoma slični “Gospodaru prstenova”. Vaša aktivnost predstavlja povredu prava na žig našeg klijenta”, prenosi The Guardian.

Btw, šta ćemo sa video igricom “Lord Of The Bins”?

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime