Ako ste pravi fan vinila… i Josipe: Objavljen “Dnevnik jedne ljubavi” half speed mastered by Abbey Road Studios

0
90
"Dnevnik jedne ljubavi" half speed mastered by Abbey Road Studios
Oglasi

“Dnevnik jedne žene – ostvareni san Josipe Lisac!”, “Ambiciozni album Josipe Lisac!”, “Živost ili perfekcija?” – naslovi su ispod kojih su čitaoci te davne 1973. godine mogli da pročitaju šta muzički kritičari misle o albumu “Dnevnik jedne ljubavi”. Upravo ovi sačuvani arhivski novinski isečci delovi su posebnog vinilnog izdanja kultnog albuma koji je za svoju pedesetu godišnjicu od prve objave masteritovan u čuvenom Abbey Road Studios u Londonu.

Album koji prkosi vremenu… rođendan jedne od najboljih ploča ex-Yu scene ikada

Half speed rezanje radio je Majls Šovel, jedan od najpriznatijih stručnjaka za mastering koji je radio na brojnim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Fil Kolins, Džordž Majkl, Ed Širan i mnogi drugi. Remastering je radio Goran Martinac u Croatia Records Studiju. Uz ploču svaki kupac će dobiti i download kod s mp3 verzijama svih pesama. Osim toga ovaj album nalazi se na svim digitalnim platformama, a ekskluzivno na Apple Musicu u HI-Res Lossless, 96kHz / 24 bit rezoluciji.

Josipa Lisac novom verzijom “O jednoj mladosti” odala poštu Karlu Metikošu…

Album “Dnevnik jedne ljubavi” objavljen 28. februara 1973. godine, vrlo je brzo stekao kultni status kod kritike i publike pa je kroz ovih pola veka postao jedan od najznačajnijih albuma ikad iobjaljenih na ovim prostorima. Karlo Metikoš i Ivica Krajač kao autori, Brane Lambert Živković kao aranžer i dirigent i Josipa Lisac kao pevačica pokazali su da timski rad i pomno promišljanje pri stvaranju pesama mogu da nadžive mnoge muzičke trendove tokom ovih pola veka.

Josipa Lisac: Danas je sve u vrhunskoj produkciji, ali prava pesma je ona koju možeš da otpevaš sam, u sobi, bez muzike…

Čuvena crno-bela naslovnica s fotografijom Josipe koju je snimio Jozo Ćetković i danas je jednako upečatljiva i predstavlja jedno od najprepoznatljivijih domaćih diskografskih idejnih rešenja.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime