Ipak ništa od pankera na Evroviziji, Džon Lajden tek četvrti na irskom izboru

0
123
Džon Lajdon/Photo: screenshot YouTube The Late Late Show | RTÉ One
Oglasi

Pank ikona Džon Lajdon nije uspeo da se izbori za plasman na takmičenje za Pesmu Evrovizije, kao predstavnik Republike Irske, prenela je agencija AP.

On je sa svojom pesmom “Havaji” zauzeo četvrto mesto, od šest finalista koji su se sinoć nadmetali u specijalnom šou programu irske televizije.

Prvo mesto osvojila je grupa Wild Youth’s sa pesmom “We Are One” na osnovu javnog glasanja i glasova nacionalnog žirija. Među takmičarima su bili i Ejdži (Adgy), Konoli (Connolly), Lejla Džejn i K Muni & ND.

Džon Lajdon kaže da je Evrosong “odvratno i lažno” takmičenje, ali ipak hoće da učestvuje…

U saopštenju prošlog meseca, bend je rekao da su “Havaji” “ljubavno pismo” Lajdonovoj supruzi Nori, koja ima Alchajmerovu bolest.

– Posvećena je svima koji prolaze kroz teška vremena na svom životnom putu, sa osobom do koje im je najviše stalo – rekao je Lajdon u saopštenju.

– To je takođe poruka nade da na kraju ljubav pobeđuje sve – dodao je.

Džon Lajdon očajan posle suđenja s kolegama iz Sex Pistolsa: Na.ebao sam, totalno su me finansijski uništili… Hvala,momci!

Takmičenje za Pesmu Evrovizije 2023. biće održano u maju, u Liverpulu nakon što je Britanija preuzela organizaciju ovog događaja zbog ratnog sukoba u Ukrajini. Ukrajinski folk-rep ansambl Kaluša orkestar, pobedio je na prošlogodišnjem takmičenju, dok je drugi bio Britanac Sem Rajder.

Britanski organizatori saopštili su da će događaj biti proslava ukrajinske kulture i kreativnosti, kao i muzičkog nasleđa Liverpula, navodi AP.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime