ABBAmanija zahvatila region… ABBA Symphonic Real Tribute Show 20. maja na Tašu

0
199
ABBA Symphonic Real Tribute/ Photo: Simone di Luca
Oglasi

Ove godine se obeležava 50 godina od osnivanja švedske grupe ABBA, jednog od najslavnijih bendova na svetu.

Tim povodom najistaknutiji ABBA tribute bend na ovim prostorima je udružio snage sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku širom regiona su pripremili pravi spektaktl – ABBA Symphonic Real Tribute Show, koji će biti održan 20. maja na beogradskom stadionu Tašmajdan.

Srpski muzičari su tokom prethodnih meseci postigli neverovatan uspeh i rasprodali koncerte u halama u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, a u januaru su, na zahtev publike, ponovili koncert u Zagrebu, kao i u Rijeci i prepunoj dvorani u Varaždinu.

ABBA Symphonic Real Tribute/ Photo: Simone di Luca

Tokom aprila održaće još jedan koncert u Zagrebu, zatim u Zadru i Splitu, a 20. maja stižu u Beograd.

Veliki uspeh koji su postigli širom regiona izvođenjem najvećih hitova legendarne grupe, je dokaz da ABBA kao globalni fenomen ne prestaje da iznenađuje ni nakon pola veka. Fanovi muzike ovog legendarnog benda u Srbiji, kao i u svetu, prenose ljubav s generacije na generaciju.

Tobijas Fordž (Ghost): ABBA zaslužuje Nobelovu nagradu… + krenula serija neverovatnih avatar koncerata legendarne grupe

Pop muzika, s kojom su se proslavili, “slatka i melanholična” je recept za dugovečnost, jer uz sve današnje popularne pop pesme, ABBA budi u slušaocima onu “Dancing Queen” i to jednostavno niko ne može da ospori.

Članovi benda ABBA Real Tribute su se potrudili da osim autentičnosti izvođenja najvećih hitova benda u potpunosti prenesu duh tog vremena, pa nastupaju u originalnim kostimima i uz plesne koreografije, a muziciranje Zrenjaninske filharmonije na maksimum pojačava emociju i energiju koju pesme ABBE nose sa sobom.

ABBA Symphonic Real Tribute/ Photo: Simone di Luca

U godini obeležavanja pola veka, projekat ABBA Symphonic, na sceni oživljava najuspešnije ABBA hitove – “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Super Trouper”, “The Winner Takes It All”, “S.O.S.”, “Fernando”, “Money, money, money”… na oduševljenje starih i novih obožavaoca ABBE.

Grupa ABBA je u periodu od 1972. do 1982. godine, kao najuspešnija švedska grupa svih vremena prodrla na svetsku scenu, prodavši više od 400 miliona ploča, što ih je pretvorilo u svetske rekordere.

ABBA “razbija” na top listama… Za 7 dana prodali više od 200.000 primeraka novog albuma

Slavni članovi ABBE su bili: Aneta Faltskog, Bjorn Ulveus, Beni Anderson i Frida Lingstad. Na muzičkoj sceni pojavili su se putem takmičenja za pesmu Evrovizije 1974. godine sa pesmom “Waterloo“, a njihov uspon je započeo 1975. godine s pesmom “S. O. S.”.

Na svetski vrh ih je lansirala pesma “Mamma Mia”, gde su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavalaca koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije.

Objavili su osam originalnih albuma i to u rekordnim tiražima. ABBA i dalje osvaja publiku na televiziji, radiju, ali i sa vrlo popularnim filmom “Mamma Mia”.

Ulaznice za ovaj jedinstveni show mogu se kupiti preko aplikacije Efinity.rs, a prodaja počinje u ponedeljak 6. februara u 10:00 časova.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime