Čuveni producent Rik Rubin tvrdi: Najbolji basista svih vremena je – Pol Makartni

0
115
McCartney 3, 2, 1 - Hulu (2021), screenshot
Oglasi

Superproducent Rik Rubin u intervjuu za časopis Mojo izjavio je kako se divi sviranju bas gitare Pola Makartnija.

To je sigurno nekontroverzan stav, ali Rubin, kao i uvek, na zanimljiv način opisuje Polovo muziciranje i “jednostavan” pristup pisanju pesama.

Ovo su, definitivno, 14 omiljenih pesama Pola Makartnija

– Prema mom mišljenju, on je najbolji od svih basista, on je broj jedan. Pol Makartni, basista, ili Pol Makartni, muzičar, jer svira sve – to je nedovoljno ispričana priča – kaže Rubin i nastavlja:

Snimiš Pola Makartnija kako čeka bus na autobuskoj stanici, priđeš i proćaskaš s njim… U Liverpulu je i to (skoro) normalna stvar

– Ono što mi je oduševilo je kada je seo za klavir i počeo da mi pokazuje kako napisati pesmu. Govorio je: ‘Vidiš, mogao bi to ovako’, pokazujući mi neku najjednostavniju stvar, a onda je počeo lagano da pomiče prste uokolo, i odjednom se to razvilo u “Hey Jude” ili “Let It Be”. Koristi tehniku koju svako dete može da nauči, a zatim je pretvori u jednu od najboljih pesama svih vremena.

Pol Makartni i Rik Rubin u novom trejleru za dokumentarnu seriju o “soundtracku naših života”

Rubin, trenutno sveprisutan na promotivnim dužnostima za svoj nedavno objavljeni kreativni priručnik “The Creative Act: A Way of Being”, dobio je lični pogled izbliza na Makartnijev pristup stvaranju muzike tokom snimanja izvrsne miniserije “McCartney 3, 2, 1” iz 2021. godine. Tokom te emisije Rubin je podsetio Makartnija da ga je Džon Lenon jednom nazvao “jednim od najinovativnijih basista svih vremena” i “velikim, velikim muzičarem”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime