Darkwave duo Selofan prvi put u Beogradu

0
88
Selofan/ Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Atinski cold/darkwave duo Selofan nastupiće prvi put u Beogradu i to u četvrtak, 23. februara u Klubu Doma omladine Beograda.

Selofan je nastao 2012. u Atini, a čine ga Joana Pavlidou, koja je tada bila DJ, i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Joana pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend.

Nisu mogli da odole sirenskom zovu gotike 80-ih, koji kombinuju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole da odlutaju i u druge žanrove, što ih sve ukupno čini poprilično jedinstvenom pojavom.

Njihove pesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku na koju je teško ostati ravnodušan, a skloni su da je interpretiraju na raznim jezicima: Joana ističe da joj je najlakše i najprirodnije da se izrazi na nemačkom, jer je živela u Saarbrückenu nekoliko godina.

Selofan
Selofan/ Photo: Promo (DOB)

Do sada su objavili šest albuma, a aktuelni, simboličnog naziva “Partners in Hell” promovisaće na koncertu u Domu omladine.

Zanimljivo je da je tokom korone duo krenuo u novi projekat koji su nazvali “Giovanna” koji je, trebalo da ide u smeru italo disca. Takođe, imaju i svoj label, Fabrika Records.

Iz svega gore navedenog, čini se da ljubitelji gotike, darkwavea i crnila 80-ih ne smeju da propuste ovaj koncert.

Ulaznice su u prodaji preko prodajne mreže Ticket Visiona po cenama: 1500 dinara (early bird), 1900 dinara (pretprodaja) i 2200 dinara na dan koncerta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime