“Inevitably way” je novi video singl Eco Tripa

0
79
Eco Trip/ Photo: Promo
Oglasi

Posle numera “Destiny station” i “Shipwreck”, varaždinski band Eco Trip predstavio je novi video singl pod nazivom “Inevitably way”.

Članovi benda kažu da im je ovaj singl posebno drag, jer su u njega su uložili mnogo više vremena nego na prethodna dva.

– Željeli smo ovome posvetiti dovoljno vremena da ispadne baš ovako kako treba biti – kazao je Jurica Jagetić, gitarist, aranžer i pisac teksta i dodaje:
– Priča je ovo o ljubavi koja prelazi našu atmosferu, i kaosa na zemlji koji je uzrokovan ljudskom rukom. Na svim je mjestima moguće pronaći ljubav i na kraju krajeva, krenuti ispočetka. Pa i na Marsu. Iz ozbiljne šale za snimanje spota morali smo otputovati na Mars. Teško je bilo odabrati u koji, od 385000 kratara, ćemo se spustiti. Preciznom kalkulacijom planetarnih slijetanja dotaknuli smo tlo kratera Cassini. Shuttle je prevozio ukupno šest članova posade, odnosno glumačke i snimateljske ekipe i naravno mi. Ne možemo vam točno otkriti na koji smo točno način dospjeli na Mars. Put je trajao sedam mjeseci i svaki detalj snimanja je dogovoren na putovanju. time nismo trošili dragocjeno vrijeme i kisik na Marsu. Nekoliko kadrova snimljeno je i na samom putovanju kroz prostor i vrijeme. Tamo su nas dobroćudni stanovnici kriomice gledali iza crvenih stijena. Obećali smo ruku mira i kadarove u kojima se oni neće pojavljivati. Za njihovu sigurnost.

Spot je montiran po povratku na Majku Zemlju od strane montažerke Tee koja je pesmi dodala sliku, odnosno montirala kadrove koje je bend doneo sa “putovanja”.

Eco Trip pesmama voli da doda i deliće duše drugih autora kroz sradnje, pa su na ovom singlu deo sebe dali i Dorian Stipičić kao back vocal, koji je pesmi dao dubinsku dimenziju.

Nino Bregović snimio je bass liniju, a Martin Kozina je na bubnjevima napravio savršenstvo i tako je kompletirana nova numea.

Bend Eco Trip nastao je 2018, a danas ga čine Tea Mesarić Rekanović kao vokal, Jurica Jagetić na atmo gitari te Marko Buder na lead gitari. Motivacija za osnivanje benda bila je, kako ističu, suštinska potreba za kreativnim i muzičkim izražavanjem.

Kolege im, dodaju iz benda, entuzijastično “uskaču” u stihove i note, čime svaka pesma dobije ponešto energije od svakog izvođača. Žanrovima se, kako kažu, ne zamaraju previše.

– Ima tu svega, od blues i jazz nota, danca, preko igranja s atmo-instrumentima kojima ne znamo ni ime, do elektronskih beatova i raznih producentskih trikova, ali mislimo da im je svima zajednička posebna atmosferičnost koja nastane kada taj kaos organiziramo – rekao je Marko Buder.

– Neki nas povezuju s New Ageom, ali formulaciju New Age više doživljavamo svjetonazorski nego žanrovski. To nam omogućuje da se stilski u budućnosti glazbeno mijenjamo u raznim smjerovima – dodala je Tea Mesarić Rekanović i dodala: – Glazba koju stvaramo možda i nije toliko zastupljena na našim prostorima, no reakcija okoline pokazuje da bi se itekako mogla održati. Svakim novim singlom želimo stvoriti veću zajednicu individua koji će pratiti ovakav stil glazbe i uživati u djeliću našeg svemira.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime