Brenda, inspiracija za pesmu “I Don’t Like Mondays”, i dalje je u zatvoru i 44 godine posle zločina

0
94
B+renda Spenser/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Bilo je rano jutro 29. januara 1979. i učenici osnovne škole u Klivlendu su se okupljali u dvorištu pred početak nastave. A onda je u samo jednom trenutku nastao opšti pakao.

Brenda Spenser imala je 16 godina kada je tog ponedjeljka počela da puca po učenicima ispred osnovne škole u San Dijegu. Brenda je iz kuće preko puta škole pucala iz pištolja koji joj je poklonio otac, dok su uspaničeni nastavnici pokušavali da uvedu decu na sigurno.

Da 16-godišnja Brenda nije “pukla” i napravila masakr u školi u San Dijegu, možda Bob Geldof ne bi postao slavan

Ispaljeno je 30 metaka od kojih su poginuli direktor škole i domar. Ranjeno je osam učenika i policajac koji je došao na intervenciju. Posle nekoliko sati pregovora Brenda, koja se zabarikadirala u svojoj kući, predala se policiji.

B+renda Spenser/Photo: YouTube screenshot

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnost uglavnom zbog onoga što je usledilo. Kada su je upitali za motiv, Brenda je istražiteljima rekla da “naprosto ne voli ponedeljke” i da joj je pucnjava “ulepšala dan”.

Iako je bila maloletna, sudilo joj se kao odrasloj osobi. Priznala je krivicu za dva ubistva, nakon čega je osuđena na kaznu od 25 godina do doživotnog zatvora. Brenda Spenser je i dalje živa. Do sada je četiri puta izlazila pred komisiju za uslovnu slobodu, ali je svaki put odbijena.

HEADLINE HISTORY: Dan kada je scena upoznala bučne gradske pacove

Sledeće saslušanje imaće 2025. godine.

Slučaj Brende Spencer je 1979. poslužio kao inspiracija za hit-pjesmu “I Don’t Like Mondays” irskog benda The Boomtown Rats.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime