U2 objavili novu, moderniju verziju svoje legendarne pesme “With or Without You”

0
92
U2/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

U2 su podelili drugu pesmu sa svoje predstojeće kompilacije “Songs Of Surrender” – albuma obrađenih pesama iz celog njihovog kataloga. Posle pesme “Pride (In the Name of Love)”, sada su objavili i “With Or Without You”.

Pesma je prvobitno objavljena u martu 1987. kao glavni singl s njihovog petog albuma, “The Joshua Tree”. Bila je izuzetno uspešna i zauzela je vrhove lista u njihovoj rodnoj Irskoj, SAD i Kanadi, a probila se u Top 5 u Holandiji, Belgiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Finskoj, Novom Zelandu i Španiji.

U2 objavljuju “ponovo zamišljeni” album na Dan Svetog Patrika

Nova verzija “With Or Without You” zadržava melanholičnu atmosferu originala, ali s oštrijom i minimalističkom produkcijom fokusiranom na  akustičnu gitaru koja uokviruje Bonov emotivni glavni vokal.

“Songs Of Surrender” izlazi 17. marta, a sadržaće 40 obrađenih pesama iz U2 kataloga dugog četiri decenije, s pesmama sa svih osim dva od njihovih 14 albuma (“October” iz 1981. i “No Line On The Horizon” iz 2009.). Album prati Bonovu knjigu memoara “Predaja: 40 pesama, jedna priča”, koja je objavljena u novembru prošle godine.

Pojavio se snimak Edija Vedera kako izvodi “One”, uz stajaće ovacije članova U2

Album je najavljen fanovima u nizu rukom pisanih pisama koje je poslao The Edge, u kojima je objasnio da je većina radova U2 “napisana i snimljena kada smo bili grupa vrlo mladih ljudi” i da im pesme posle niza godina “sada znače nešto sasvim drugo”.

@tilldecember
Got this through the post today – signed by The Edge. If the new songs, re-imagined U2 songs are anywhere…

Posted by U2NT on Monday, 9 January 2023

“Neke su odrasle s nama”, napisao je. “Neke smo prerasli, ali nismo izgubili iz vida šta nas je podstaklo da napišemo te pesme. Suština tih pesama još je u nama. Ali kako se ponovno povezati s tom esencijom kada smo krenuli dalje i toliko narasli?”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime