Novo doba… Festival nauke od 4 do 6. maja u Beogradu

0
189
Festival nauke
Festival nauke/ Photo: Jovo Marjanović
Oglasi

Posle dvogodišnje pauze, najveća naučna avantura vraća se na Beogradski sajam – 16. Festival nauke biće održan od 4. do 6. maja.

Naučni izazovi, uzbudljivi eksperimenti, interaktivni eksponati, naučne radionice i šou programi ispuniće ponovo hale 3 i 3A Beogradskog sajma. Posle dvogodišnje pauze, najveći regionalni događaj posvećen promociji nauke ovog proleća vraća se druženjima uživo.

– Festival nauke do sada je uspešno održan već četrnaest puta. Poslednji, organizovan u decembru 2019. godine, privukao je više od 30.000 posetilaca – navode organizatori i dodaju:
– Za vreme pandemije prilagodili smo se novonastalim uslovima i publici ponudili digitalni Festival nauke, kao i veliki Naučni piknik na otvorenom. U međuvremenu je stvorena još veća potreba za promocijom i popularizacijom fundamentalnih nauka, pa se radujemo što smo najzad u prilici da organizujemo veliko druženje na Beogradskom sajmu.

Festival nauke
Festival nauke/ Photo: Jovo Marjanović

Ovogodišnji Festival nauke tako će biti održan pod sloganom “Novo doba“, a zaljubljenike u nauku dočekaće zanimljive programske celine kao što su Zona interaktivnih postavki, Naučno-fantastična bina i Ekspertinejdžeri.

– Izborom teme želimo da ukažemo na promene koje su nam se desile tokom godina izolacije, na percepciju sveta oko nas, a najviše na naučna dostignuća koja su nam pomogla da taj period prevaziđemo – izlavila je osnivač festivala, Ana Petrovi i dodala:
– Na polju nauke, na svim frontovima, desile su se inovacije koje su promenile način na koji doživljavamo svet oko nas. Održivi razvoj postao je prioritet čovečanstva, pa se postavlja pitanje da li smo dovoljno spremni za novu budućnost i kako nauka može da nam pomogne u svemu tome.

Detaljne informacije o programu ovogodišnjeg festivala, kao i o prodaji ulaznica, biće uskoro dostupne na zvaničnom sajtu festivalnauke.rs, kao i putem društvenih mreža Facebook, Instagram i TikTok.

Festival nauke
Festival nauke/ Photo: Jovo Marjanović
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime