Atmospheric singlom “Ja sam tvoje nevrijeme” kreće u novu muzičku avanturu

0
68
Atmospheric, Ja sam tvoje nevrijeme/ Photo: Promo (Dallas Records)
Oglasi

Novi video singl riječkog Atmospherica “Ja sam tvoje nevrijeme” otvara novu muzičku priču i donosi iskorak u njihovom zvuku kojim su zakoračili u stvarnje svog šestog studijskog albuma. Kreirali su zvuk nabijen atmosferom i ritmom, ali ostajući i dalje vrlo radiofonični.

“Ja sam tvoje nevrijeme” gradi se postepeno upotrebom efekta pa polagano nestaje sa zvukom kišnih kapi.

Pesma se razlikuje od njihovih dosadašnjih radova, ali i dalje zadržava prepoznatljiv stil benda. Kao i prethodne, i ovu je napisao, komponovao i aranžirao Lado Bartoniček, a izvodi je zajedno sa Martinom Majerle.

Iako u formi kraći, Ladini stihovi slikoviti su i evokativni, idealno uklopljeni u elektronikom oblikovanu zvučni kulisu.

Atmospheric, Ja sam tvoje nevrijeme/ Photo: Promo (Dallas Records)

Spot za numeru “Ja sam tvoje nevrijeme” osmislila je i montirala riječka likovna umetnica Jasmina Štefović, i realizovala tehnikom digitalnog slikanja na grafičkom tabletu.

Likovno je oblikovan u kombinaciji apstraktnih i figurativnih elemenata koji se u nekim delovima spajaju s video snimkom gde zvukovi i ritam muzike poprimaju neobičnu, ali i bezvremensku dimenziju.

Pesmom “Ja sam tvoje nevrijeme” uronite u novi zvuk Atmospherica kojim Lado nastavlja da prezentuje svoju stvaralačku kreativnost, a rezultati njegovog neprekidnog muzičkog istraživanja uvek i iznova garantuju užitak slušanja.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime