“30 ‘dina na betonu” Sunshine slavi na Dan zaljubljenih u Amerikani

0
241
Bane, Sunshine (Arsenal, 2022)/ Photo: AleX
Oglasi

Prošle su tri decenije kako je “dečko iz bloka 37” Bane Bojović okupio ekipu kojoj je dao ime “Sunshine” ne sluteći da će samo koju godine kasnije postati jedan od najznačajnijih bendova na sceni koji je “definisao muziku devedesetih”, preživeo devedesete i nastavio da “gazi” u novom milenijumu.

Još manje je mogao pretpostaviti da će “Žaklina”, “Miss J”, “Misli mene Gone”, “Priđi Mi Ti”, “Zig Zigi”, “Iza Horizonta”…. uz “Da Li Sam”, “Ša Bilo”, “Arija M” postati “soundtrack za život” novih generacija.

Koncertom u Domu omladine 14. februara Sunshine obnavlja tradiciju proslave Dana zaljubljenih i simbolično započinje proslavu “30 ‘dina na betonu”. Specijalni gosti na koncertu biće bend El Pre3idente.

Priča o bendu počela je početkom devedesetih kada je pevač Bane Bojović, posle raspada prvog benda Green Kool Posse okupio novu ekipu pod imenom Sunshine.

Prvi album, “Ljubavna Likvefakcija” objavili su 1995. godine, dok su u oktobru održali koncert u KST.

Sa sledećim albumima “SH.G.T.M” (1996) i “Neću Da Se Predam” (1998) postigli su ogoman uspeh i održali veliki broj koncerata, ponekad i dva u toku večeri. Na njihove nastupe dolazili su reperi, rokeri, metalci, ali i denseri.

Godine 1997, 14. februara održali su koncert u Hali sportova na Novom Beogradu, što su kasnijih godina pretvorili u tradiciju proslave Dana zaljubljenih.

Sada, četvrt veka kasnije, vraćaju tradiciju upravo koncertom 14. februara u Amerikani Doma omladine Beograda.

Ulaznice možete da kupite po ceni od 1500 dinara (na dan koncerta 1800) na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Posebno dizajnirane ulaznice možete da kupite u Metropolisu (Makedonska 21).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime