Psihomodo Pop koncertom 24. februara u Novom Sadu slavi 40. rođendan

0
45
Psihomodo pop/ Photo: AleX

Hrvatska pank rok grupa Psihomodo Pop održaće koncert 24. februara u Domu kulture Novi Sad, u okviru proslave jubileja – 40 godina postojanja, piše na zvaničnoj Facebook stranici ove ustanove.

Postoji izreka da život tek počinje u 40-im, da tada sve postaje bolje jer znamo šta hoćemo a šta nećemo, a kada bend poput Psihomodo Popa slavi 40. godina onda to definitivno znači da ćete na njihovoj rođendanskoj žurci “voleti samo sebe, jedino sebe”, ali i njih, zapisali su organizatori koncerta.

GOBAC ZA HEADLINER: Da je Psihomodo američki bend, bili bismo 100 puta bogatiji i odavno mrtvi

Veliko rođendansko slavlje Psihomodo Popa biće organizovano za sve fanove benda nastalog 1983. u Zagrebu, čiji je frontmen lucidni i harizmatični – Davor Gobac.

Koncert u Domu kulture novog Sada je u stvari početak turneje Psihomodo Popa koji će slaviti četiri decenije karijere koncertima kroz ceo region bivše Jugoslavije.

Psihomodo pop/ Photo: AleX

Da su njihovi koncerti prepuni dobre svirke i ludačke energije, da je provod zagarantovan i da se dugo pamte svi dobro znaju, a kada je tu bonus i rođendansko veselje, koncert Psihomodo Popa je definitivno jedan od onih koji će obeležiti ovogodišnju sezonu u Domu kulture NS.

SREĆA PA NISU SNIMILI DEMO VERZIJU… Evo kako je nastao najvećih hit Psihomodo popa

Program počinje u 20.00h, a u rođendansko slavlje publiku će uvesti  DJ Milica.

Bend je objavio studijske albume – “Godina zmaja” (1988), “Sexy Magazin” (1990), “Tko je ubio Mickey Mousea” (1992), “Srebrne Svinje” (1993), “Sextasy” (1997), “Debakl” (2000), “Plastic Fantastic” (2004), “Domovine sin” (2009), kompilacije – “Tekućih 20” (2003), “The ultimate collection” (2007), kao i uživo (live) izdanja – “Live in Amsterdam” (1989), “Unpljugd” (1996), “Das Beste aus der grosse Hit Parade” (1999).

Žanrovski variraju od rokenrola, pank roka, panka i pop panka, i veoma su specifični, jedinstveni, neobični u samim nastupima, tekstovima i umetničkom izrazu.

Poslednji put u Srbiji su svirali na Beer festu 2022 (avgust), solo koncert su imali već u Domu kulture NS, a u prestonici se pamti njihov rasprodati koncert u sali Amerikana Doma omladine Beograda, krajem 2019. godine.

Naravno, publika će slušati presek njihove karijere kroz hitove i poznate numere: “Frida”, “Ja volim samo sebe”, “Sve će biti u redu”, “Sexy magazin”, “Ramona”, “Nema nje”, “Donna”, “Pinokio”, “Mila”, “Nebo”, “Kad sam imao 16”, “Bože čuvaj Psihomodo Pop”, “Osjećam se haj”, “Telegram sam”, “Zauvijek”, “Nebo”, “Volim crtane filmove”…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime